Alerta a Nova Gal·les

Austràlia supera els 1.000 casos diaris per primera vegada en la pandèmia

  • El país va mantenir a ratlla la Covid-19, però la variant delta detectada primer a l’Índia està sent més difícil de controlar i ha disparat els contagis acumulats

Austràlia supera els 1.000 casos diaris per primera vegada en la pandèmia

EFE/ Dean Lewins

2
Es llegeix en minuts
EFE

Austràlia va superar aquest dijous els 1.000 contagis diaris de Covid-19 per primera vegada des de l’inici de la pandèmia enmig de la seva onada més virulenta a causa de la variant delta del nou coronavirus.

Enmig d’una carrera per accelerar les vacunacions, les autoritats sanitàries van anunciar 1.130 nous contagis, dels quals la gran majoria, 1.029, corresponen a l’estat del sud de Nova Gal·les del Sud, l’epicentre de l’epidèmia al país.

La cap del Govern de Nova Gal·les del Sud, Gladys Berejiklian, ha afirmat avui que a partir del 13 de setembre s’aixecaran algunes restriccions del confinament a l’estat a les llars que tinguin tots els seus membres vacunats.

Berejiklian va explicar que se’ls permetrà realitzar activitats a l’aire lliure, a més de l’hora d’esport que s’aplica a tothom, i que la mesura busca equilibrar la seguretat davant la pandèmia amb el benestar psicològic de les famílies després d’un confinament que dura a Sydney i zones veïnes des del 26 de juny passat.

«Sabem que les reunions és el que les famílies troben a faltar més», va apuntar la responsable política en la roda de premsa diària sobre la pandèmia.

Alhora, es va mostrar optimista sobre el ritme de les vacunacions, a l’haver-se superat les 6,2 milions d’inoculacions a l’estat.

Els Governs central i estatals esperen poder arribar entre el 70 i 80% de la vacunació de la seva població per relaxar les restriccions i confinaments i obrir les fronteres internacionals, tancades des del març del 2020.

Fins al moment més de 6,6 milions d’australians, o el 32,3% dels més grans de 16 anys al país, han rebut la pauta completa.

Després de tancar les seves fronteres i implementar confinaments primerencs, Austràlia va mantenir a ratlla la Covid-19, però la variant delta detectada primer a l’Índia està sent més difícil de controlar i ha disparat els contagis acumulats al país a més de 46.000, incloses 986 morts.

Notícies relacionades

Les autoritats han assumit que hauran d’abandonar la seva estratègia de l’eliminació total de la Covid-19 i aprendre a viure amb el coronavirus, potser de forma indefinida.

«Acceptem que (la variant) delta és aquí, acceptem que mirar d’aconseguir zero contagis al llarg de la nació, especialment quan s’aixequen les restriccions i es viu lliurement, serà una tasca impossible», va assenyalar el cap de setmana passat la mateixa Berejiklian.