Radiografia

Catalunya només va tancar l’1,6% de centres en el curs de la Covid

  • Únicament 83 escoles de les 5.104 que hi ha a la comunitat han hagut de tancar per coronavirus entre els mesos de setembre i juny

  • Per nivells educatius, les més afectades han sigut les escoles bressol

Un millón y medio de alumnos catalanes vuelven al cole con dudas por la COVID

Un millón y medio de alumnos catalanes vuelven al cole con dudas por la COVID / Enric Fontcuberta (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Ricard Gràcia
Ricard Gràcia

Infografia

Especialista en Visualització de la informació, dades, mapes, diagrames... Noves narratives

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Acaba el curs escolar dels grups bombolla, les mascaretes al pati, les finestres ben obertes per assegurar la ventilació... I els nens a casa perquè han confinat la classe! Les dades indiquen que les coses han anat bastant millor del que s’havia augurat i que dels 5.104 centres educatius de Catalunya només 83 han hagut de tancar les portes per brots de coronavirus.

Això representa poc més de l’1,6% del total d’escoles i instituts. Es pot recordar que el tancament d’un centre es produïa quan en un mateix edifici hi havia dos o més grups d’alumnes amb almenys un cas positiu a l’aula.

La majoria d’escoles en les quals un brot del virus va obligar a clausurar el centre eren de titularitat pública i van quedar repartides per tot Catalunya de forma bastant homogènia.

Territorialment la comarca del Segrià va ser la que va concentrar més nombre de tancaments. L’impacte en altres comarques més poblades va ser menor, com al Barcelonès (6), el Vallès Occidental (5), el Baix Llobregat (4) o fins i tot el Maresme, que no va tenir cap centre clausurat

Per nivells o etapes educatives, la gran majoria de centres confinats van ser escoles bressol, és a dir, amb estudiants d’entre 0 i 3 anys.

Els contagis entre escolars van seguir les pautes de comportament de la resta de la població tot i que els pics de contagis van passar pocs dies després dels màxims registrats entre el global de la població. Això indica que probablement els alumnes portaven el virus de casa a l’escola en lloc de portar el virus de l’escola a les llars

El màxim de positius es va donar el mes de novembre amb més de 6.000 alumnes amb coronavirus. A partir del gener i a mesura que la població adulta es vacunava, la proporció entre positius del global de la població i d’escolars es va anar estrenyent.

Notícies relacionades

Durant el mes de novembre hi van arribar a haver més de 3.500 grups confinats

A finals d’octubre i després de l’aturada per les vacances de Nadal es va concentrar el major nombre de docents confinats (poc més de 3.000)

Temes:

Coronavirus