Àustria exigeix un test per als qui tornen de 32 països de risc per coronavirus

Espanya, igual com tots els països de la UE, tret de Portugal, Romania, Suècia i Bulgària, és considerat un lloc segur

zentauroepp54193895 prueba200724135820

zentauroepp54193895 prueba200724135820 / Emilio Morenatti

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els ciutadans d’Àustria i de la Unió Europea (UE) que provinguin de 32 estats considerats de risc per la pandèmia hauran de presentar, des d’aquest dilluns, una prova PCR negativa de no més de 72 hores o sotmetre’s a una en menys de 48 hores.

Espanya, tots els països de la UE, tret de Portugal, Romania, Suècia i Bulgària, és considerat un lloc segur i des d’allà els viatgers poden entrar a Àustria sense test ni quarantena, informa Efe.

La normativa s’aplica als ciutadans d’Àustria i residents, els de la UE i els que procedeixin de la zona Schengen, mentre que als nacionals de tercers països se’ls prohibeix directament l’entrada tret d’en casos justificats, com ara reunir-se amb la seva parella, si el seu domicili és a la república alpina.

En cas que aquests nacionals de tercers estats ja estiguin en territori comunitari i provinguin d’un país de la UE o de la zona Schengen, se’ls permet entrar amb les mateixes condicions que la resta dels ciutadans europeus.

Entre els països afectats, a més dels socis de la UE esmentats, hi ha estats com Rússia, Bielorússia, Ucraïna, Turquia, Sèrbia, els EUA i la província xinesa de Hubei.

Amèrica Llatina

També s’inclouen estats de l’Amèrica Llatina en les restriccions: El Brasil, Xile, l’Equador, Mèxic i el Perú.

De la prohibició d’entrada per als nacionals de tercers països s’eximeix el personal d’infermeria, temporers i diplomàtics, tot i que hauran d’aportar una prova negativa.

L’escala a Àustria continua sent possible sense restriccions, mentre que per als austríacs i residents a Àustria que ja eren a l’estranger aquest dilluns, els nous requisits comencen a aplicar-se a partir de dissabte, 1 d’agost.

Les autoritats austríaques han endurit les mesures contra el coronavirus en les últimes dates després d’haver registrat un augment en el nombre de contagis.

Pics de fins a 170 positius al dia

Si al maig i al juny la majoria dels dies la xifra de contagis era menor a 50, al juliol gairebé cada dia s’han produït més d’un centenar de nous casos, amb pics de fins a 170 positius en un dia.

Notícies relacionades

El país alpí ha experimentat diversos rebrots, els més importants en escorxadors o centres de distribució de correu, amb desenes de treballadors infectats. L’últim gran rebrot s’ha registrat a St. Wolfgang, una localitat turística en una zona de llacs a l’Alta Àustria, amb mig centenar de contagiats.

Àustria, amb 8,8 milions d’habitants, ha registrat fins ara 712 morts per coronavirus.