termòmetres a l'alça

Protecció Civil avisa d'un episodi de calor a partir de dilluns

Fins a 38 províncies estaran en alerta per altes temperatures a tot Espanya

Les comarques de l'Alt Empordà, el Bages, el Pla d'Urgell i el Segrià seran les més afectades a Catalunya

mascarillaok

mascarillaok

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La calor continua sense donar treva a Catalunya i a la resta d’Espanya. Protecció Civil ha llançat aquest diumenge un avís de risc per calor davant la previsió que demà dilluns es registrin altes temperatures a diverses comarques catalanes, mentre que en el conjunt d’Espanya hi haurà fins a 38 províncies en alerta.

El Meteocat, el servei meteorològic català, ha informat avui a les xarxes socials que les temperatures aniran pujant progressivament aquest diumenge i que demà dilluns serà una jornada molt calorosa, amb una temperatura màxima que se situarà per sobre dels 35 graus a moltes zones de l’interior.

Davant aquesta predicció, Protecció Civil ha llançat l’avís per calor, que afectarà especialment les comarques de l’Alt Empordà, el Bages, el Pla d’Urgell i el Segrià.

Per suportar la pujada dels termòmetres, es recomana beure molta aigua, fer menjars lleugers, que els nens i les persones grans no surtin al carrer en les hores centrals del dia, mantenir-se en zones climatitzades i hidratar les mascotes, que no s’han de treure a passejar en les hores de més calor.

Per sobre dels 40 graus

Mentrestant, un total de 38 províncies estaran aquest dilluns 27 de juliol en avís de diferents nivells a Espanya per altes temperatures, de les quals una desena arribaran o superaran els 40 ºC, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Hi haurà 19 províncies en avís taronja (risc important) i 19 més en avís groc (risc) per temperatures màximes.

Notícies relacionades

En avís taronja hi haurà: Terol, Àvila, Burgos, Salamanca, Zamora, Conca, Girona, Càceres, Badajoz i Navarra; però també Ciudad Real, Còrdova, Granada, Jaén, la Rioja, Madrid, Toledo, Valladolid i Saragossa, on arribaran o superaran els 40 ºC.

En avís groc hi haurà: Almeria, Sevilla, Osca, Balears, Cantàbria, Lleó, Palència, Segòvia, Sòria, Albacete, Barcelona, Lleida, Tarragona, Ourense, Múrcia, Àlaba, Guipúscoa, València i Guadalajara, aquesta última per temperatures que podran arribar als 40 ºC.