a girona i el prat

Nou detinguts per cultivar més de 15.000 plantes de marihuana

El valor de l'herba al mercat negre s'acostaria als onze milions d'euros

marihuana car 1200

marihuana car 1200

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos han detingut cinc persones com a responsables de sis plantacions de marihuana a diverses localitats de Girona on es van trobar més de 15.000 plantes d’aquesta herba, el valor de les quals s’acostaria als onze milions d’euros al mercat negre. Així mateix, al Prat de Llobregat (Barcelona) també hi ha hagut quatre detencions més per un cas similar.

Aquest dissabte els Mossos han informat en un comunicat que les detencions van tenir lloc dimecres passat, dia 22, després dels registres practicats a Esponellà, Cornellà del Terri, Canet d’Adri, i en un altre de previ practicat a Vilademuls.

A les tres primeres localitats es va detenir quatre homes i una dona d’entre 44 i 56 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Girona, Palafrugell, Salt, i Cornellà del Terri, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues, blanqueig de capitals i tinença il·lícita d’armes.

Des de principis de juliol

La investigació d’aquest cas va començar a principis de juliol, quan els Mossos van assabentar-se que en una finca de Canet d’Adri hi havia una plantació de marihuana, els propietaris de la qual tenien dues més en localitats pròximes, finques que es podrien haver comprat amb els beneficis obtinguts amb la venda d’aquesta droga.

A la finca de Canet d’Adri, els agents van comprovar en el registre practicat el dia 22 que la plantació ja s’havia recollit si bé van trobar 1.129 grams de marihuana seca. En aquest registre es va detenir el vigilant de la propietat, un home de 49 anys i veí de Salt que portava una arma de foc en el moment de la detenció.

A Esponellà, els Mossos van localitzar 2.913 plantes i van detenir un home de 56 anys i veí de Palafrugell, també vigilant i posseïdor d’una arma de foc.

A Cornella de Terri, la policia va detenir un home de 47 anys i una dona de 44, veïns de Cornellà del Terri i Girona, respectivament, com a propietaris de dues explotacions de marihuana més. El mateix dia 22 es va detenir una quarta persona en relació amb aquest cas.

Amb antecedents

Tres dels detinguts, que tenien antecedents, van passar a disposició judicial el dia 24 a Girona. Els altres dos detinguts compareixeran davant del jutge quan se’ls requereixi.

En el marc d’aquesta operació, els Mossos també van localitzar al municipi de Vilademuls, en un paratge boscós, d’accés difícil i a prop del riu Fluvià, una explotació de tres camps de marihuana amb unes 6.100 plantes.

Posteriorment, la policia va trobar a Parets d’Empordà (Vilademuls), també en un paratge d’accés difícil, dos camps més amb 4.200 i 2.000 plantes de marihuana.

Notícies relacionades

Totes les plantes intervingudes pels Mossos es trobaven en plantacions exteriors, la recol·lecció de les quals hauria proporcionat un mínim de 7.500 quilos de marihuana, el preu de les quals al mercat il·legal seria de més d’onze milions d’euros.

Quatre detinguts al Prat

Els Mossos també han desmantellat sis plantacions de marihuana que es trobaven en un mateix bloc de pisos al Prat de Llobregat (Barcelona), on 11 de les 15 vivendes estaven ocupades per un mateix clan familar. En l’operatiu s’ha detingut quatre homes, un d’ells amb una ordre pendent d’entrada a la presó.