Acumulen 93 antecedents

Cop a un grup de butroners que assaltava joieries i empreses de Catalunya i Madrid

Un dels cinc detinguts es feia passar prèviament per un tècnic d'una empresa de telefonia per estudiar el lloc

mossos / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos i la Policia Nacional han detingut a Madrid cinc membres d’un grup itinerant de butroners especialitzada en robatoris amb força a empreses i joieries, segons han informat els dos cossos policials. La investigació va començar arran d’un robatori en una joieria de Gavà (Barcelona), on es van sostreure 5.193 rellotges valorats en més d’1,3 milions d’euros. El grup també va cometre un robatori en un establiment del centre de Madrid, on van sostreure 45.000 euros, i en preparava un altre en una òptica de Torrefarrera (Lleida). El grup entrava als establiments mitjançant butró o forçant els panys i portes d’accés, i posteriorment neutralitzaven els sistemes de seguretat i les alarmes per obrir les caixes fortes.

Els detinguts acumulen un total de 93 antecedents, la majoria per delictes contra el patrimoni, i van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Segons les policies, un dels detinguts es feia passar per tècnic d’una companyia telefònica, equipat amb un uniforme i una acreditació que semblaven reals, per aconseguir informació sobre els sistemes d’alarma i localitzar les caixes fortes.

Després del robatori a la joieria de Gavà, els investigadors van poder identificar una part dels possibles autors, que formaven part d’un grup criminal establert a Madrid perquè es movia amb facilitat. De fet, els dos cossos policials van determinar que el mateix grup va cometre un robatori en un establiment del centre de Madrid on van sostreure 45.000 euros, i van concloure que preparaven una altra acció en una empresa d’òptica de Torrefarrera.

Objectius a València

A més, un dels membres del grup es va desplaçar fins a un polígon industrial de València per trobar possibles objectius.

Durant la investigació, es va determinar que el grup també estava planificant un nou robatori amb força a Madrid, en concret en un establiment dedicat al comerç d’or.

Notícies relacionades

Segons els Mossos i la Policia Nacional, estaven practicant un butró per accedir a l’empresa amb la intenció de robar el que hi havia a la caixa forta. Per evitar aquest últim robatori, els dos cossos van posar en marxa un operatiu en què es van aturar cinc persones i es van registrar els seus domicilis i el de la mare d’un d’ells.

En aquesta última localització, un dels detinguts guardava importants sumes de diners obtingut en els robatoris, segons ha explicat la policia. Tots van quedar en llibertat amb càrrecs.