Coronavirus

«La situació és dramàtica»: ucis gairebé completes a diversos hospitals de Madrid

Els sindicats donen la veu d'alarma davant la situació

jardin12octubregeneral

jardin12octubregeneral

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El balanç de la situació dels principals hospitals madrilenys fet per diversos sindicats indica que les uvis i zones habilitades per a cures intensives (REA, URPA) es troben ja gairebé completes o completes, mentre no queden pràcticament àrees «netes» de Covid-19. Al seu torn, en alguns centres apunten que la situació comença a ser «dramàtica».

Segons ha indicat a Europa Press CCOO, les zones de cures intensives estarien completes a l’Hospital Severo Ochoa, a l’Hospital de Móstoles, al 12 de Octubre i al Príncipe de Asturias, mentre que al Gregorio Marañón estan habilitant una zona oncològica tot just acabada. El sindicat assegura també que l’Hospital Infanta Leonor està complet i no té mitjans de cap tipus.

A més, assenyala que ja no queden gairebé «zones netes» als principals hospitals de Madrid per ubicar-hi els pacients sense coronavirus i amb patologies greus, i per això a tots els hospitals s’han habilitat passadissos i gimnasos i s’estan obrint més espais per ubicar-hi els pacients, de manera que hi estan arribant comandes de llits nous. En concret, al Clínico cada vegada obren més gimnasos i zones comunes amb nous llits perquè els pacients amb coronavirus no es barregin amb els pacients que estan greus i que no tenen el Covid-19.

Les urgències estan «a vessar», segons aquesta organització sindical, que en posa com a exemple que aquest divendres el Severo Ochoa tenia 236 persones a les 10.00 hores, quan normalment n’hi ha 90.

Per la seva banda, el secretari general de la secció de Sanitat de la UGT Madrid, Julián Ordóñez, ha advertit que «la situació dels hospitals està empitjorant per moments i està començant a ser dramàtica». Alguns centres, com el Severo Ochoa de Leganés, estaven aquest dijous «molt per sobre de les seves possibilitats», per la qual cosa es van fer trasllats de pacients, però «es va tornar a omplir» i «ara està en la mateixa situació», ha apuntat. Així mateix, Ordóñez ha assenyalat que l’Hospital Príncipe de Asturias d’Alcalá «segueix amb desbordament de pacients i amb una escassetat de mitjans que és terrible», i l’Hospital de Getafe tampoc té bates.

Notícies relacionades

El secretari general d’Amyts, Julián Ezquerra, ha assenyalat que tots els hospitals estan malament, però sobretot els d’Alcalá, Getafe, Severo Ochoa, Torrejón i Valdemoro «estan molt saturats».

Per la seva banda, la Comunitat de Madrid ha dissenyat un pla, amb la col·laboració del Ministeri de Sanitat, pel qual muntarà un total de 5.500 llits d’hospitalització i uci a Ifema «per donar resposta a la demanda assistencial» que es preveu en els pròxims dies.