El cadàver trobat a Cantàbria és el de la nena desapareguda Celia Cavia

El cos va ser trobat per un pescador a prop de la costa de Santoña

a3d07126-812c-45f8-82c2-81b4fbcb1b07-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press / Santander

El cadàver localitzat a primera hora d’aquest matí davant la costa de Santoña és el de Celia Cavia, la menor de 14 anys desapareguda el dia 12 de desembre, dijous passat, a Santander, segons ha confirmat el delegat del Govern a Cantàbria, Eduardo Echevarría.

Echevarría demana «comprensió i respecte» per a aquesta família i que «puguin viure el dol en la intimitat», i ha assegurat que la Policia Judicial ha informat la família i el Jutjat d’Instrucció número 3 de Santander, encarregat de les diligències del cas, després de realitzar les proves forenses al cos.

Un pesquer ha localitzat aquest matí cap a les 7.00 hores, mentre pescava al mar, un cos d’una persona jove, que posteriorment va recollir de l’aigua un barco de Salvament Marítim i va ser traslladat a l’Institut d’Anatomia Forense de Cantàbria.

Les proves forenses realitzades han confirmat que el cos és el de la jove de 14 anys que va desaparèixer dijous passat de Santander, i la motxilla de la qual havia sigut trobada al costat dels penya-segats del parc de Mataleñas, per la qual cosa la principal hipòtesi de la Policia Nacional és que hauria caigut al mar.

«Hem d’enviar un missatge d’ànim a la família i als pares, perquè no és una situació fàcil. Els que som pares, trobar-se una papereta d’aquestes... És terrible, terrible, terrible. I amb l’edat que tenia moltíssim més», ha manifestat també el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, abans de conèixer-se la identitat de la menor.

El barco ‘El Romu’ ha trobat el cadàver aquest dilluns a les 6.50 hores, quan navegava a més d’un quilòmetre de la costa, davant del Monte Buciero. Llavors ha alertat els serveis d’emergència així com la Guàrdia Civil, que hi ha desplaçat una embarcació i ha traslladat el cos al port de Santoña, on s’ha procedit a l’aixecament del cadàver.

Celia Cavia.

Ha sigut un agent al càrrec de la investigació que es trobava amb la família de la jove desapareguda l’encarregat de comunicar-los la notícia, després de la qual cosa l’equip de psicòlegs de Creu Roja ha estat donant suport als familiars en tot moment.

Ampli dispositiu

El delegat del Govern ha destacat la tasca realitzada per tots els efectius que han participat des del dijous 12 de desembre en el dispositiu de recerca de la menor que mantenia activat la Policia Nacional.

En l’operació, dirigida per la Policia Nacional i coordinada pel 112, i en què han participat nombrosos efectius de la Policia Nacional, s’hi han sumat el suport de l’Executiu regional, els mitjans aeris (helicòpter i dos equips de drons equipats amb càmera tèrmica) de Protecció Civil i Emergències i l’equip de psicòlegs de la Creu Roja, activat des de divendres en recolzament a la família.

Així mateix, han format part del desplegament mitjans de l’Ajuntament de Santander com els Bombers, que van ajudar en tasques de rastreig a la zona de Mataleñas, així com Protecció Civil i Policia Local amb guies canins i quads que van patrullar zones costaneres

Notícies relacionades

Ahir dilluns al matí també es va unir al dispositiu, en mode rastreig, el remolcador ‘Alonso de Chaves’, de Salvament Marítim.

 

Temes:

Cantàbria