9.200 HECTÀREES ARRASADES

Sánchez visita avui l'incendi de Gran Canària, estabilitzat després de devorar 9.200 hectàrees

El foc «encara és viu, se la de rematar», avisa el president de la comunitat autònoma

Spain’s acting Prime Minister Pedro Sanchez visits Gran Canaria in Canary Islands that has been affected by Spain’s worst wildfire in six years, in Valleseco, Spain, August 22, 2019. REUTERS/Borja Suarez

Spain’s acting Prime Minister Pedro Sanchez visits Gran Canaria in Canary Islands that has been affected by Spain’s worst wildfire in six years, in Valleseco, Spain, August 22, 2019. REUTERS/Borja Suarez / BORJA SUAREZ (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
Agencias

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchezvisitarà aquest dijous la zona afectada pel gran incendi de Gran Canària, segons ha anunciat aquest dimecres des de l’illa la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles.

Robles ha precisat que Sánchez arribarà a l’illa entorn de les 10.00 o 10.30 hores i que sobrevolarà la zona afectada per les flames per “observar la magnitud del foc”.

La ministra en funcions ha assegurat que el president ha seguit aquests dies “totes les incidències del foc” i que ara és “essencial” que ho vegi sobre el terreny.

A més, ha afegit que, després de la visita, Sánchez es reunirà amb el president del govern canari, amb les administracions autonòmiques i amb els que han estat “a peu d’obra” lluitant per apagar l’incendi, amb qui parlarà “sobre les diferents possibilitats”.

“Explicacions oportunes”

“Donarà totes les explicacions oportunes”, ha afegit Robles, que ha defensat que el Govern en funcions aquests dies “en cap moment ha regatejat cap mitjà”, sinó que tots els que s’han considerat necessaris s’han posat a disposició del Govern de les Canàries.

El president de les Canàries, Víctor Torres, ha explicat juntament amb Robles la situació de l’incendi que en aquest moment està en fase d’estabilització i ha afegit que s’està analitzantl’obertura de les carreteres de manera progressiva perquè la població pugui tornar a casa seva.

En tot cas, ha insistit que no s’estan obrint les carreteres perquè la gent vagi per interès turístic a la zona de l’incendi sinó “fonamentalment” perquè les persones puguin arribar a casa seva. “Faig una crida a la responsabilitat cívica, ja que encara hi ha risc”, ha assegurat Torres, que recorda que els mitjans aeris segueixen aquest dimecres descarregant aigua.

 / MIGUEL LORENZO / Incendi forestal de Gran Canària, vista del bosc cremat des del mirador de la Caldera.

En concret, els mitjans aeris han reprès a primera hora d’aquest dijous al matí les descàrregues d’aigua sobre el gran incendi forestal que ha afectat un perímetre proper als 112 quilòmetres en els quals han cremat unes 10.000 hectàrees. Les descàrregues se centren a la conca de Tejeda, la vall d’Agaete i Guayedra.

Des del Centre Coordinador d’Emergències i Seguretat (Cecoes) 112, han precisat a primeres hores d’aquest matí que els treballs d’extinció busquen la consolidació de tot el perímetre del foc.

L’incendi forestal actiu des de dissabte passat a Gran Canària, el més greu que s’ha registrat a Espanya aquest any, està estabilitzat després d’haver afectat 9.200 hectàrees i haver obligat a evacuar unes 10.000 persones10.000 persones.

El president de les Canàries, Ángel Víctor Torres, ha informat que el foc, que no ha produït danys humans, ha afectat un perímetre de 112 quilòmetres i que, tot i que està estabilitzat, es manté el nivell 2 sota la direcció de l’Executiu regional.

Notícies relacionades

El president ha demanat que es mantinguin a l’illa totes les unitats aèries i els equips de terra destinats als treballs d’extinció mentre no es produeixi cap altre incendi a Espanya i es baixi la categoria del de Gran Canària.

Un 8% del territori

“Està viu, se la d’acabar de rematar”, ha afirmat Torres, qui ha recordat que l’incendi, en què han treballat mil persones cada dia, ha afectat 11 dels 21 municipis que hi ha a l’illa, on el foc ha afectat el 8% del seu territori.