Un ballarí, desqualificat del Mundial de Tango de Buenos Aires per colpejar la seva parella

El rus Kirill Parxakov explica en un vídeo al costat de la ballarina agredida que tot ha sigut un "malentès" de l'organització i que només havien "discutit una mica"

zentauroepp49503589 maksim gerasimov  r  of rusia and agustina piaggio of argent190821234406

zentauroepp49503589 maksim gerasimov r of rusia and agustina piaggio of argent190821234406 / RONALDO SCHEMIDT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un ballarí rus que participava en el Mundial de Tango de Buenos Aires ha sigut desqualificat aquest diumenge per "incomplir el reglament de bones conductes". Segons una denúncia del Moviment Feminista de Tango (MFT), el participant va colpejar la seva companya al baixar de l’escenari.

L’incident va tenir lloc diumenge passat, durant la semifinal del festival que s’ha fet des del 8 d’agost fins aquest dimecres a Buenos Aires. Per denunciar els fets, l’MFT ha difós un comunicat a Faceebok per ressaltar "la importància de saber com actuar davant diferents situacions de violència".

Tot i que en un primer moment no es va difondre la identitat de l’agressor, després es va saber que es tractava de Kirill Parxakov, que havia agredit la seva dona, també russa, Anna Gudino.

La versió del ballarí rus és, no obstant, molt diferent. "Després del nostre ball a la semifinal del Mundial de Tango, vam baixar de l’escenari i vam discutir una mica perquè no tot va sortir com volíem, és una pena que els organitzadors hagin malentès les nostres emocions. Lamentem molt que aquesta situació ens hagi portat a la desqualificació. Bo, què podem dir aquí... no només estem ofesos, ho sentim, estem tristos, volem plorar", ha explicat en un vídeo a Facebook al costat de Gudino.

"Reglament de bona conducta"

Notícies relacionades

No obstant, tal com va assenyalar Ana Zeliz, membre de l’MFT, Parxakov va ser desqualificat per "haver incomplert el reglament de bona conducta i respecte, però no pel protocol de violència".

Zeliz ha afegit que a la dona li van oferir fer la denúncia però que ella no va voler. "Si ella no vol fer la denúncia no es pot avançar més, però sí que podem visibilitzar que existeix aquest tipus de violència i que els festivals no l’admeten".