Salvini eternitza el desembarcament de l''Open Arms' i altres notícies que has de saber avui

20190815 449137 openarmsacogidae 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Salvini eternitza el desembarcament de l’'Open Arms'. L’embarcació, davant el port de Lampedusa, espera una autorització per atracar que el líder ultra no firma. Espanya, França, Alemanya, Portugal, Romania i Luxemburg acorden repartir-se els 147 migrants. La crisi aprofundeix la fractura del Govern italià.


2)Puigdemont torna a apostar per la Crida davant JxCat. L’expresident es desmarca del seu partit i opta per donar pes a l’entitat que va crear amb Jordi Sànchez, la qual cosa provoca malestar al PDECat, que anuncia un divorci amb Puigdemont si finalment fa aquest pas.


3) Queixes veïnals per les ocupacions 'professionals’ d’immobles. Les ocupacions practicades per grups organitzats i que coneixen fil per randa les limitacions de la llei a Espanya –no tenen a veure res amb les emergències socials– proliferen en vivendes i locals comercials sense que les eines jurídiques vigents donin resposta a la gravetat de la situació.


Notícies relacionades

4) L’OMC espera una contracció del comerç mundial en el tercer trimestre. La Xina i els EUA s’emboliquen en una disputa dialèctica sobre l’aplicació dels aranzels. La producció industrial del gegant asiàtic va créixer el juliol al menor ritme en els últims 17 anys.


5) Entrevista a Jordi Ballart, alcalde de Terrassa: "És plural i està dividida, com Catalunya." El dirigent assegura que en el seu partit, Tot per Terrassa, no hi ha "disciplina de vot, sinó llibertat de consciència". "No soc independentista però sí que defenso la democràcia", afirma l’exmembre del PSC.