200 catedràtics firmen un manifest a favor dels 'menes'

Demanen que no es criminalitzi aquests nens i adolescents, i demanden protecció als menors

Onze professors d'universitats catalanes ja han firmat el text, promogut per la de Màlaga

zentauroepp48487376 barcelona 05 06 2019 barcelona reportaje a un mena que fue e190607134425

zentauroepp48487376 barcelona 05 06 2019 barcelona reportaje a un mena que fue e190607134425 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"No són perillosos; estan en situació de perill". Així és com comença el manifest 'En contra de la criminalització dels nens, nenes i adolescents estrangers dins i fora del sistema de protecció', impulsat per l’Observatori Criminològic del Sistema Penal davant de la Immigració de la Universitat de Màlaga. De moment ja l’han firmat 200 docents, 11 d’ells, de les universitats catalanes. 

Notícies relacionades

El document insta el Govern espanyol a desenvolupar un "pla nacional sobre la immigració infantil i juvenil que atengui les necessitats d’aquests adolescents i joves", especialment les educatives i psicològiques. Per exemple, que s’eliminin les barreres perquè puguin estudiar, que s’evitin els centres "macro" on "amb freqüència estan amuntegats" i se’ls ajudi en la fase de vida adulta. I és que molts d’aquests joves acaben al carrer al complir la majoria d’edat.

El text arriba en reacció als atacs violents viscuts en diversos centres de Barcelona, Sevilla o Madrid, així com als discursos racistes i falòrnies sobre falsos fets delictius comesos per ells. Demanen també responsabilitat als mitjans de comunicació, per "aprofundir sobre les migracions" i "difondre històries d’èxit".