Durant la Semana Grande

Denunciades sis agressions sexuals a Sant Sebastià en un sol dia

El col·lectiu Donostiako Piratak, que és el que registra les acusacions, cancel·la les seves activitats per manifestar-se contra la violència masclista

Denunciades sis agressions sexuals a Sant Sebastià en un sol dia

Javier Etxezarreta

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El col·lectiu Donostiako Piratak de Sant Sebastià ha decidit suspendre la seva programació d’activitats i concerts de la Semana Grande per a aquest dimecres, al denunciar que, al seu recinte, s’han produït sis "agressions sexistes" en menys de 24 hores.

Piratak ha considerat que "la situació s’ha desbordat" i, per això, ha explicat que no tenen "forces per suportar un altre dia i una altra nit com aquesta". Per aquesta raó, ha decidit suspendre les actuacions i activitats festives a la zona coneguda com La Flamenca del port donostiarra, i ha fet una crida a concentrar-se aquest dimecres a la tarda a les 19.00 hores al Bulevard donostiarra contra les agressions sexistes.

Notícies relacionades

En un comunicat, aquest col·lectiu ha apuntat que "no hi ha festa si no es pot garantir la seguretat del 50% de la gent que hi participa", en referència a les dones. Després d’assenyalar que, al principi, han rebut denúncies per dues agressions, ha explicat que, en el moment en què van decidir activar el protocol, "van començar a arribar atacs, un rere l’altre".

Fins al moment, no s’ha pogut confirmar per part de fonts oficials les esmentades agressions. Al seu torn, tampoc s’ha sabut si els dos detinguts per l’Ertzaintza durant la nit per agredir un grup de dones formen part d’aquests atacs.