El 'violador de l'ascensor', trobat inconscient a la seva cel·la al costat d'una nota de comiat

L'agressor va sortir de la presó per la doctrina Parot i la Fiscalia demana 96 anys de presó més després de dues violacions i dues agressions frustrades més

Detenció de Pedro Luis Gallego / {periodico}

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Pedro Luis Gallego Fernández, conegut com el 'violador de l’ascensor', ha sigut trobat inconscient al costat d’una nota de comiat a la seva cel·la al centre penitenciari d’Herrera de la Mancha (Ciudad Real), segons han informat Europa Press fonts penitenciàries.

Un portaveu d’Institucions Penitenciàries, organisme dependent del Ministeri l’Interior, ha confirmat que el pres preventiu excarcerat el novembre del 2013 després de materialitzar-se la derogació de la Doctrina Parot Doctrina Parot ha sigut traslladat a un centre penitenciari i que el cas està supervisat per la inspecció penitenciària.

El 'violador de l’ascensor' està ingressat preventivament en un mòdul ordinari de Herrera de la Mancha sota supervisió d’un pres d’acompanyament. El mes de juny passat, la Fiscalia de Madrid va sol·licitar 96 anys de presó per la violació de dues dones i l’intent frustrat de dues més que van aconseguir fugir del seu capturador als voltants del madrileny Hospital de La Paz. El judici està previst que se celebri aquest mes d’octubre.

Traslladat a un centre hospitalari

Fonts penitenciàries han assenyalat que el pres va ser trobat cap a les vuit del matí d’aquest dilluns inconscient i estès a terra a la seva cel·la. L’intern d’acompanyament va explicar als funcionaris que havien estat parlant fins a, aproximadament, dos quarts de dues d’aquesta passada matinada. Després d’una primera observació del metge de la presó, ha sigut traslladat a un centre hospitalari.

Els primers indicis apunten que el 'violador de l’ascensor' va consumir algun tipus de pastilla o substancia per autolesionar-se. El seu estat de salut és greu. A Gallego Fernández se li va aplicar el protocol antisuïcidi –que implica vigilància permanent des d’una mampara– fins al mes de gener passat, un protocol que va estar actiu des del seu últim ingrés a la presó el 16 de juny del 2017.

Ampli historial delictiu

El pres compta amb un ampli historial delictiu, ja que havia sigut condemnat anteriorment per dos delictes d’assassinat i alguns de violació. En aquesta ocasió, el fiscal l’acusa de dos delictes de detenció il·legal; dos delictes d’agressió sexual continuada; dos delictes de lesions, i delicte de robatori amb violència.

El juny de 2017, va ser detingut acusat de noves agressions sexuals després de ser excarcerat el 2013 al complir part de la condemna per l’assassinat de la menor Leticia Lebrato i 18 delictes més per agressió sexual.

Notícies relacionades

El processat serà jutjat el 3 d’octubre a l’Audiència Provincial de Madrid. El seu 'modus operandi' era segrestar a punta de pistola les seves víctimes en una zona pròxima a l’Hospital de La Paz. Després se les emportava a Segòvia per agredir-les sexualment i les tornava al lloc del rapte amb cotxe.

Pedro Luis Gallego eraun violador en sèrie excarcerat el novembre de 2013 després de materialitzar-se la derogació de la Doctrina Parot –que va reduir el temps a presó amb caràcter retroactiu– sobre les seves actuacions entre els anys 70 i 90. Gallego no havia sigut vigilat per la Policia des del seu excarcerament.

Temes:

Violadors