La Guàrdia Urbana ha rescatat 18 gossos que estaven en males condicions

Els animals, cinc d'ells cadells,eren en un solar del barri de Sant Andreu

La Guàrdia Urbana ha obert procediments administratius contra els propietaris per maltractament

d-jfdxlxyaesmv0

d-jfdxlxyaesmv0

1
Es llegeix en minuts
El Periódico /EFE

La Guàrdia Urbana de Barcelona va decomissar el passat 17 de juny 18 gossos, entre els quals hi havia cinc cadells, que es estaven en males condicions en un solar del barri de Sant Andreu, després que el seu propietari hagi fet cas omís dels requeriments de l’ajuntament, segons ha informat el mateix consistori.

Van ser agents de la Unitat de Recolzament Policial i de la Unitat Territorial de Sant Andreu, juntament amb membres de l’Oficina de Protecció d’Animals de Barcelona, els que van dur a terme el decomís, després que aquest fos autoritzat pel titular del jutjat contenciós administratiu número 11 de Barcelona. La Guàrdia Urbana també ha obert procediments administratius contra els propietaris dels gossos per maltractament i per reproducció d’animals sense autorització.

Notícies relacionades

La intervenció es va produir perquè els agents de la Guàrdia Urbana van veure les condicions en les quals estaven els gossos, que vivien en un espai sense les condicions mínimes per garantir el seu benestar. El Departament de Protecció dels Animals de l’Ajuntament de Barcelona va ordenar el decomís dels animals el mes de maig passat, però davant de la negativa dels propietaris dels animals a entregar-los es va sol·licitar autorització judicial. Amb l’ordre judicial, el decomís es va dur a terme sense incidents i tots els animals rescatats van ser traslladats a centres d’acollida.

L’Ajuntament de Barcelona ha informat que els propietaris d’aquests gossos tenen altres procediments oberts dels últims tres anys per maltractament d’animals i per reproducció d’animals sense autorització que encara estan pendents de resolució judicial, un d’ells per la mort a cops d’un gos fa dos anys.