A TARRAGONA

L'incendi de Vinebre no amenaça la central nuclear d'Ascó

El Consell de Seguretat Nuclear assegura que, de moment, "no hi ha motius d'alarma"

Els treballadors de la planta estan treballant "de manera 100% segura"

undefined48810077 graf4798  la torre de l espanyol  tarragona   26 06 2019   v190627164530

undefined48810077 graf4798 la torre de l espanyol tarragona 26 06 2019 v190627164530

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez

L’incendi que ja ha cremat milers d’hectàrees a VinebreL’incendi  (Ribera d’Ebre, Tarragona) i que els bombers treballen per controlar s’ha originat a uns tres quilòmetres de la Central Nuclear d’Ascó. El riu Ebre, no obstant, separa un municipi d’un altre.

De moment, no hi ha motius d’alarma. Fonts de l’Associació Nuclear Ascó Vandellós (ANAV), entitat que gestiona les centrals d’Ascó i Vandellós, confirmen a EL PERIÓDICO que tots els treballadors de la planta estan treballant "de manera segura al 100%". Malgrat això, la central nuclear d’Ascó manté un "contacte continu" amb el 112 per si "eventualment" s’haguessin de "prendre mesures". "Creiem que el foc va en direcció oposada", afirmen fonts de la planta. Per això, mentrestant, "no hi ha cap indicació" d’operar de manera "diferent de la normal".

Notícies relacionades

En la mateixa línia es posiciona el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), l’únic organisme espanyol competent en matèria de seguretat nuclear i protecció radiològica. "No tenim notícia que l’incendi hagi afectat l’àrea pròxima de la central", expliquen fonts del CSN. "Hi ha mesures de protecció dins i fora, i també al seu perímetre més pròxim". Les mateixes fonts asseguren no haver rebut "cap avís" per aplicar un pla d’emergència. "No hi ha alarma", afirmen.

La central nuclear d’Ascó

La central nuclear d’Ascó està situada al municipi d’Ascó (Tarragona), al marge dret del riu Ebre. Està composta per dues unitats, cada una de les quals funciona mitjançant un sistema nuclear de producció de vapor format per un reactor d’aigua lleugera a pressió, del tipus PWR, subministrat per l’empresa nord-americana Westinghouse dels EUA. El primer reactor va començar a operar el 1984 i el segon, el 1986.