COMUNICACIÓ

EL PERIÓDICO s'uneix a la comunitat de The Conversation

La plataforma publica articles de 74.500 docents i investigadors de més de 2.500 universitats

convertation

convertation

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

EL PERIÓDICO DE CATALUNYA reforça la seva secció d’Opinió amb la incorporació dels milers d’autors que formen part de The Conversation, una plataforma global de coneixement que compta amb edicions a Austràlia, Àfrica, França, Regne Unit, els Estats Units, el Canadà i Indonèsia, a més d’Espanya. Sota el paraigua de The Conversation, 74.500 docents i investigadors de més de 2.500 universitats i centres d’investigació de tot el món publiquen articles científics, d’anàlisi i d’actualitat. Destacats diaris de tot el món, com ‘The Washington Post’, ‘Le Monde’ i ‘Financial Times’ ofereixen textos de The Conversation. EL PERIÓDICO DE CATALUNYA s’uneix a aquesta comunitat i oferirà a partir d’ara als seus lectors, tant en l’edició digital com en la impresa, els articles més destacats que publica la plataforma. The Conversation té una audiència mensual global de 10 milions de lectors, i un impacte que arriba a 40 milions.

The Conversation està sostinguda amb aportacions d’universitats, centres d’investigació i fundacions orientades a la divulgació de la cultura, la ciència i el coneixement. En el cas de The Conversation a Espanya, les institucions fundacionals són el Consell Superior d’Investigacions Científiques, CRUE Universitats Espanyoles, IE University, Universitat d’Alcalá, Universitat del País Basc / Euskal Herriko Unibertsitatea, Universitat d’Oviedo, Universitat Nebrija i la Universitat Politècnica de Madrid. Entre les institucions col·laboradores es troben la Casa Àfrica, el Reial Institut Elcano i diverses universitats, com la Universitat de Barcelona, la Universitat Complutense, la Universitat de Lleida, la Universitat de Vic i la Universitat de Sevilla.

Notícies relacionades

El ventall de temes tractats per The Conversation és molt ampli: ciència i tecnologia, cultura, economia, educació, medicina i salut, medi ambient i energia, política i societat. Com a exemple, alguns dels últims articles publicats per The Conversation tracten l’impacte del ‘brexit’ en els 120.000 espanyols que viuen al Regne Unit, les mesures que es prenen a les piscifactories per sacrificar sense dolor els peixos la desconstrucció del mite de Covadonga i Pelayo.

Amb la incorporació de The Conversation, EL PERIÓDICO DE CATALUNYA potencia la seva oferta d’opinió amb la  intenció de continuar oferint als lectors un menú diari d’anàlisi rigorosa, firmes de prestigi, articles d’opinió i articles de fons. Cada dia, el diari publica més d’una quinzena d’articles amb firmes de prestigi en multitud d’àmbits, com Carles Francino, Ana Pastor, Cristina Pardo, Antonio Franco, Milena Busquets, Najat El Hachmi, Antón Costas, Joan Tapia, Ángeles González-Sinde, Adela Muñoz Páez, Xavier Bru de Sala, Guillem López-Casasnovas, Clara Usón, Emma Riverola, Josep Maria Fonalleras, Rosa Ribas, Estrella Montolío y Jordi Nieva-Fenoll, entre molts altres.