INVESTIGATS PER LA FISCALIA DE TARRAGONA

Dos càrrecs de Salut, imputats en un altre procés

Una denúncia penal els vincula a una intoxicació després de la fumigació d'un CAP

1
Es llegeix en minuts
E. CELMA / F. GERHARD / TARRAGONA

Ignasi Pascual, exgerent de l'Institut Català de la Salut (ICS) a Tarragona, i Cristóbal Cañete, cap del servei d'administració de l'àrea de gestió número 2 de Tarragona, dos dels set càrrecs de la Conselleria de Salut que investiga la Fiscalia per presumptes irregularitats, també estan imputats en un procediment penal arran de la gravíssima intoxicació que va patir el personal del centre d'assistència primària (CAP) Tarraco després de la fumigació de les instal.lacions, l'octubre del 2003.

Per contractar l'empresa que havia d'efectuar l'operació es va portar a terme un procediment negociat i restringit al tractar-se d'un pressupost inferior a 12.000 euros. Per això s'havia d'escollir entre tres ofertes. Cristóbal Cañete va proposar les societats Comercial VP, JM Prats i Andrés Ceballos, que van oferir 6.479, 8.138 i 8.464 euros, respectivament. David Rocamora, advocat de 33 víctimes de la fumigació, va explicar que es va tractar d'una "vulgar maniobra" perquè JM Prats era el germà del gerent de VP, i Andrés Ceballos, un treballador.

Notícies relacionades

UN ALTRE PROCEDIMENT

Fonts de la Fiscalia de Tarragona han admès que el cas del CAP Tarraco figura en la denúncia presentada per CCOO contra els càrrecs de Salut. "Tot i això, és un assumpte que, a l'afectar un procediment penal ja obert, correspondrà a aquest altre àmbit", van manifestar les mateixes fonts. Una portaveu del departament de Salut va refusar ahir comentar aquests fets. "Estan sent objecte d'investigació judicial i no hi volem interferir", va afirmar la portaveu.