Nou curs

Santa Coloma inicia el curs escolar amb un nou institut provisional

15.155 escolars tornaran dimecres vinent a les aules

guarderia-santa-coloma

guarderia-santa-coloma

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nou curs escolar comença a Santa Coloma de Gramenet amb una novetat: l’obertura d’un nou institut amb 60 alumnes de 1ero d’ESO, tot i que de manera provisional, ja que ara per ara queda inclòs dins de l’Escola Ferran de Sagarra per falta d’un edifici propi. Aquest any no ha sigut possible perquè l’ajuntament espera la confirmació per part de la Generalitat de Catalunya de l’espai definitiu de construcció de l’edifici definitiu.

Concretament, a Santa Coloma de Gramenet, dimecresvinent, 12 de setembre, tornaran a les aules 15.155 alumnes. S’incorporaran a P3, P4 i P5 un total de 3.259 alumnes, gairebé 7.400 de primer a sisè de primària i 4.500 més cursaran l’ESO a la ciutat. Els qui ja han estrenat la motxilla són els més petits. Més de 600 alumnes, entre 0 i 3 anys, aquesta setmana ja omplen les vuit llars d’infants municipals, on l’ajuntament fa una inversió anual de més de 2 milions d’euros.

Objectius: equitat i abandonament escolar

Aquest any l’Ajuntament de Santa Coloma comença el curs amb dos objectius: una aposta per l’equitat i evitar l’abandonament prematur. En primer lloc, amb una inversió de gairebé un milió d’euros, el consistori busca l’equitat amb dos programes: la reutilització de llibres de text, en el cas de l’educació primària, i la digitalització, en el de secundària. Aquests programes estan destinats a reduir el cost que suposa per a les famílies l’inici de curs dels seus fills i filles. En segon lloc, es posa en marxa el projecte Calidoscopi, en què 40 joves de tercer i quart d’ESO en risc d’abandonament prematur dels estudis posen en pràctica les seves habilitats a través de tallers i estades educatives en empreses, institucions i entitats de la ciutat que col·laboren. L’objectiu principal del projecte és incentivar que els i les joves puguin continuar els estudis a través de propostes individualitzades en què es promou l’orientació acadèmica i professional a fi d’acompanyar-los en la presa de decisions sobre el seu futur. En aquest programa participaran sis instituts de secundària de la ciutat. Obres a les escoles

una aposta per l’equitat i evitar l’abandonament prematurla reutilització de llibres de text,la digitalització

projecte Calidoscopi40 joves de tercer i quart d’ESO en risc d’abandonament prematurparticiparan sis instituts de secundària

Durant aquest estiu, l’ajuntament ha invertit més de 2 milions d’euros en obres en diversos centres educatius per millorar les instal·lacions. Entre les més destacades hi ha el nou pati de l’Escola Serra de Marina, la primera fase dels lavabos i els vestuaris de l’Escola Fra Luis de León, la pintura completa de l’Escola Primavera i l’Escola Ausiàs March i les millores a la pista esportiva de l’Escola Ferran de Sagarra.

Notícies relacionades

D’altra banda, es reprenen les actuacions del projecte municipal Empatitzem, que promou el replantejament dels patis amb criteris coeducatius i inclusius. Les primeres accions seran les pintures murals de l’alumnat dels centres que hi col·laboren.

Més notícies de Santa Coloma de Gramenet