Palma de Mallorca-Barcelona

260 quilòmetres nedant per a la investigació del càncer infantil

  • En benefici de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona

Marc Guitart y Alberto Lorente en la presentación de su proyecto Nadando por el cáncer infantil.

Marc Guitart y Alberto Lorente en la presentación de su proyecto Nadando por el cáncer infantil. / EMILIO PUGA

2
Es llegeix en minuts

Del 13 al 19 de setembre es portarà a cap ‘Nedant pel càncer infantil’, un projecte de Marc Guitart i Alberto Lorente en el qual nedaran 260 quilòmetres a mar obert entre Palma de Mallorca i Barcelona, amb l’objectiu de recaptar 150.000 euros per a la investigació del càncer infantil.

Fa anys que tant Guitart com Lorente participen en diferents campanyes solidàries per a diferents causes com el càncer. Per a aquesta ocasió van voler fer una cosa més gran per donar visibilitat i ajudar de manera directa l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per a la investigació d’aquesta malaltia. Volen contribuir al somni de la curació total del càncer infantil i minimitzar així el sofriment dels nens, dels seus pares i els seus familiars.

El 16 de juliol es va llançar el projecte a l’escola Rafa Nadal de Mallorca i, si tot va segons el previst, sortiran de Palma de Mallorca el dia 13 de setembre per arribar a Barcelona el 19 al matí.

Marc Guitart assegura que diferents actors, esportistes i personatges relacionats amb la cultura ja hi han mostrat el seu suport. La idea tant de Guitart com de Lorente és arribar a tenir el recolzament de més figures públiques per poder fer un vídeo i, d’aquesta manera, aconseguir espònsors perquè aquests puguin comptar amb quantitats importants de diners i, d’aquesta manera, ajudar l’hospital.

L’arribada del dia 19 serà davant del Club Natació de Barcelona, a prop de l’Hospital del Mar, on es podran fer donacions de 17 euros per col·laborar amb la causa. L’objectiu és donar visibilitat a la malaltia i aconseguir fons que van en tots els casos, directament a Sant Joan de Déu. Sense intermediaris.

El projecte finalitzarà el 23 de setembre a la sala Luz de Gas de Barcelona, que s’ha prestat sense costos per realitzar un petit concert i, d’aquesta manera, posar punt final a ‘Nedant pel càncer infantil’.

Alberto Lorente ja va nedar 24 hores seguides el juny del 2019 per recolzar l’Edu, fill d’un amic seu, que va morir de càncer tres dies abans de complir el seu repte. Ha aconseguit dos rècords solidaris durant la pandèmia en recolzament als nens amb càncer i nens discapacitats. Amb el seu projecte @unretounavida ja ha recaptat 50.531 €.

Notícies relacionades

La Roser, la filla de Marc Guitart, va superar un càncer de fetge amb tres anys. En agraïment a tot l’equip de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, el Marc va decidir nedar 32 quilòmetres el juliol del 2019 per recaptar fons. Amb el seu projecte @swim4children va aconseguir 15.247 €.

Com participar-hi

Com participar-hiEs pot fer una microdonació directament a l’Hospital Sant Joan de Déu a canvi de marxandatge com polseres, escuts, banyadors... També es pot comprar el dorsal per 15 euros i nedar amb l’Alberto i el Marc l’últim quilòmetre. Una altra opció que ofereixen per participar-hi és convertir-se en espònsor amb donacions directes a l’hospital o ajuda logística solidària.