55 afectats

El brot de l'Ebola remet al Congo

Metges sense Fronteres abandonarà el 15 de juliol la missió de lluita contra la malaltia al país

zentauroepp43275213 files  in this file photo taken on june 13  2017 health work180511122836

zentauroepp43275213 files in this file photo taken on june 13 2017 health work180511122836 / JOHN WESSELS

1
Es llegeix en minuts
Efe

El brot de l’Ebola declarat al nord-oest de la República Democràtica del Congo (RDC) ha remès notablement tot i que encara no s’hagi donat per acabat, va informar aquest dimarts Metges sense Fronteres (MSF), que, per aquest motiu, abandonarà el 15 de juliol la missió de lluita contra la malaltia al país.

"Aquest brot de l’Ebola encara no ha acabat oficialment, però estem molt satisfets amb el progrés que s’ha aconseguit", va afirmar el coordinador d’emergència de MSF a la província de l’Equador (focus del brot), Henry Gray, en un comunicat remès a Efe.

"Atès el baix volum de casos i l’experiència acumulada del personal local, el Ministeri de Sanitat està ben situat per acabar la feina que vam començar junts", va recalcar Gray.

El brot, registrat a les dues àrees rurals de Bikoro i Iboko i la urbana de Mbandaka, ha afectat, de moment, 55 persones (dos casos sospitosos, 15 de probables i 38 de confirmats) i ha segat 29 vides, de les quals només 14 van donar positiu al laboratori.

El procés de traspàs de MSF a les autoritats locals va començar el 20 de juny passat amb el tancament d’un centre transitori de tractament de l’Ebola a l’Hospital General de Referencia d’Itipo, i està previst que acabi el 15 de juliol.

A l’espera del 22 de juliol

"Si no hi ha més casos confirmats de l’Ebola, el brot serà oficialment donat per acabat per les autoritats sanitàries congoleses el 22 de juliol", va indicar l’organització humanitària.

"Aquesta data es compleixen 42 dies (dues vegades el període màxim d’incubació de l’Ebola)" sense casos confirmats de la malaltia, va agregar MSF.

Un total de 3.199 persones han estat vacunades contra l’Ebola amb un tractament experimental dins d’un programa afavorit per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), en el qual ha col·laborat personal de la mateixa OMS, MSF i el Ministeri de Sanitat congolès.

Notícies relacionades

L’Ebola, que es transmet per contacte directe amb la sang i fluids corporals de persones o animals infectats, pot tenir una taxa de mortalitat del 90%.

L’epidèmia d’Ebola de Guinea, Sierra Leone i Libèria -declarada el març del 2014 i activa fins al gener del 2016- és la pitjor d’aquest tipus coneguda fins ara, amb més de 28.500 casos i unes 11.300 morts, segons xifres de l’OMS.

Temes:

Ebola