On Catalunya

RETRATS BCN

L'empremta de la guerra civil a la plaça de Sant Felip Neri

Francesc Mestre s'emociona recordant les conseqüències de la barbàrie

nmartorell36841823 onbarcelona bcnretrats francesc mestre  modelo fotogr fico170113132822

nmartorell36841823 onbarcelona bcnretrats francesc mestre modelo fotogr fico170113132822

1
Es llegeix en minuts
Núria Martorell

Francesc Mestre, model fotogràfic.

"La primera vegada que vaig descobrir la plaça de Sant Felip Neri vaig sentir una cosa especial. El record de les víctimes durant la guerra civil, la majoria nens, la destrucció de les cases adjacents a la plaça..., em van provocar una tristesa tan profunda que cada vegada que hi vaig no puc deixar de pensar en aquest terrible episodi de la nostra història (la metralla que encara es pot veure a la paret de l'església també ens ho recorda).

I em poso a pensar en els meus avis, la meva mare, una tieta i altres familiars que van haver de fugir del poble on vivien per por de morir durant els bombardejos constants de l'aviació. Per això el lloc escollit per a aquest retrat no és casual: ¡quants éssers estimats ja no hi són i com la barbàrie de la guerra va poder sembrar tanta crueltat!

En el moment àlgid de la sessió fotogràfica, l'emoció es va apoderar de mi i unes llàgrimes van brotar sense demanar permís. Però quan hi ha sentiment en el que estàs fent, no importa que aflorin les emocions i, fins i tot, t'encomanes al fotògraf que t'està fent el retrat en aquell moment".

Notícies relacionades

https://cescsales.com/

 

Temes:

RetratsBcn