On Catalunya

RETRATS BCN

Cristina Gómez: "¡Terra a la vista!"

La brasilera recorda com la va impressionar veure la Barcelona que li 'llegia la seva àvia

nmartorell36051077 onbarcelona retratsbcn cristina g mez  prejubilada161027132120

nmartorell36051077 onbarcelona retratsbcn cristina g mez prejubilada161027132120

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA GÓMEZ

Cristina Gómez. Prejubilada.

"Un calorós 15 d'agost de 1966, després de 12 interminables dies i una increïble travessia transatlàntica, vaig veure per primera vegada Barcelona, emmarcada en blaus cel i mar, tantes vegades imaginada i tan ben reviscuda per la meva iaia amb el llibre 'Guía de Barcelona' de Carles Soldevila (Ediciones Destino, 1951) que encara conservo i al qual em dirigia com a recurs d'entreteniment els dies que, per algun motiu, faltava a classe i em quedava a casa. La meva àvia aprofitava l'ocasió per fer el seu viatge nostàlgic a la seva estimada Barcelona des del llunyà Brasil.

Em fascinaven les imatges en blanc i negre d'aquella ciutat màgica i misteriosa i, sobretot, l'estàtua de Colom, allà a dalt, tan alta, assenyalant en direcció on jo vivia, des del lloc d'origen de la meva família. I per fi la vaig veure: allà hi havia l'estàtua i, al seu darrere, Barcelona. ¡En viu i de colors! Des del primer moment vaig intuir que me n'enamoraria a primera vista, tal com va ser. Però ja trobava a faltar el meu estimat São Paulo.

¡Des d'aleshores tinc el 'corazón partío'! (com m'agrada aquesta cançó, Déu meu). I en el meu cor hi conviuen, en plena harmonia, 'meus dois amores, minhas duas cidades...".

Notícies relacionades

 

https://cescsales.com/

Temes:

RetratsBcn