Oscar Isaac: l’estudiat quarantí que agrada a tothom

  • L’actor de ‘Dune’ i ‘Secretos de un matrimonio’, que enlluerna públic i indústria, interpretarà el primer superheroi jueu de Marvel a la pel·lícula ‘Moon Knight’

Oscar Isaac: l’estudiat quarantí que agrada a tothom
2
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Era el 1977 quan Han Solo, encarnat per Harrison Ford, apareixia per primera vegada en una pantalla de cine. Amb el seu somriure burleta, el seu to arrogant i la seva camisa entreoberta, no només naixia una llegenda de la ciència-ficció: també un ‘sex-symbol’ la cara del qual forraria les carpetes de diverses generacions.

Gairebé quaranta anys després, el 2015, la història es repetia. El despertar de la força arribava a la gran pantalla i un nou ‘sex-symbol’ s’estrenava per agafar el relleu. Era Poe Dameron, un pilot interpretat pel guatemalenc Oscar Isaac, que, a més de guanyar-se el títol del roba escenes de la pel·lícula, va ser rebut com una versió molt més afable però igual de carismàtica, atractiva i celebrada que Solo.

Globus d’Or

Però Poe Dameron no va ser el primer paper d’Isaac. L’actor, de 40 anys, ja tenia una llarga i premiada carrera, tot i que amb papers més modestos i lluny de grans ‘blockbusters’, com el seu rol en ‘Show me a hero’, minisèrie d’HBO, que li va aconseguir un Globus d’Or. No obstant, el seu pas pel setè episodi de l’òpera espacial va ser la seva benvinguda al ‘mainstream’.

Des de llavors, el seu telèfon no ha deixat de sonar. Alguns dels seus últims papers, ‘Secretos de un matrimonio’ (2021), minisèrie d’HBO que va protagonitzar amb Jessica Chastain, i la taquillera ‘Dune’ (2021), en què va interpretar Leto Atreides, el pare de Paul (Timothée Chalamet).

En aquestes últimes produccions, a més, va explotar encara més l’arquetip de ‘sex-symbol’ hollywoodià l’equip del qual fa anys que treballa. Al cap i a la fi, va passar d’una imatge bastant jovial a Star Wars als seus actuals cabells i barba plens de cabells blancs que, estratègicament, defugen de tints. Així, ha aconseguit projectar aquesta imatge que vulgarment es coneix com a DILF (maduret sexi), i de la qual tant s’han aprofitat altres celebritats, com George Clooney i la seva cabellera blanca, per proclamar-se com un dels homes més atractius del món.

Primer superheroi jueu

De fet, el desig que desperta Isaac és tal que un brevíssim nu seu a ‘Secretos de un matrimonio’ va aconseguir posicionar el seu nom com a ‘trending topic’ mundial durant diverses hores. Per descomptat, que hagi abraçat el ser un maduret sexi amb tanta naturalitat ha despertat algunes crítiques, tot i que no cap a ell, sinó cap a aquesta indústria que permet i premia els homes que envelleixen, mentre que obliga les dones a ser físicament atemporals.

Malgrat veure’s indirectament involucrat en aquestes polèmiques, no s’ha de preocupar: cau bé a la premsa, al públic general i, sobretot, a la indústria. Tant, que fins i tot Marvel no ha dubtat a donar-li un dels projectes insígnia amb els quals pretén crear un univers de superherois molt més inclusiu, divers i progre. El 2022, Isaac serà Moon Knight (Caballero Luna), el primer superheroi jueu, al qual li dedicaran una minisèrie sencera abans de fer el salt a la pantalla gran.

Notícies relacionades

 

 

Temes:

HBO Sèries