Estrella de Hollywood

Timothée Chalamet, la promesa mil·lennista

Memoritzeu el nom d’aquest joveníssim actor. Farà parlar. El seu treball a ‘Call me by your name’ és de naturalesa prodigiosa

zentauroepp41310277 actor timothee chalamet attends museum of the moving image s171229112007

zentauroepp41310277 actor timothee chalamet attends museum of the moving image s171229112007 / Evan Agostini

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

En els primers temps d’estrellat, a Timothée Chalamet li agradava que la fama servís perquè la gent aprengués a pronunciar bé el seu nom. Fora d’això, va saber mantenir la calma malgrat que, en molt pocs mesos va passar de ser un autèntic desconegut a convertir-se en una de les joves promeses més efervescents de Hollywood. Era el 2017 i es convertia en focus d’atenció no per protagonitzar cap escàndol amorós (i això que va ser nòvio de la filla de Madonna), ni perquè formés part de l’elenc d’una publicitada sèrie de Netflix, sinó gràcies a la seva interpretació en una pel·lícula d’autor, dirigida per un italià i en què interpreta un jove que s’enamora d’un home gran. 

Nominacions i premis

No sol ser habitual, però de vegades aquestes coses passen. De vegades es valoren de veritat les actuacions excepcionals i no només els focs d’artifici en les grans superproduccions on es passegen les noves estrelles de torn. I el que va fer Timothée (que no Timothy) Chalamet a ‘Call me by your name’, és de naturalesa prodigiosa. Potser perquè sap transmetre una cosa tan difícil d’una manera totalment transparent com és el sentiment d’indefensió i vulnerabilitat davant l’amor, en aquest cas, el primer amor. I ho fa passant per totes les fases possibles: torbació, desig, confusió, eufòria, irascibilitat, tristesa... I a través de la seva mirada ens endinsem a la muntanya russa que suposa per a un adolescent el descobriment de la seva veritable identitat sexual. I quina força té aquesta mirada. No hi ha espectador que no surti tocat després del pla final de la pel·lícula. I per això, les nominacions i els premis no van trigar a arribar.

 

 

Fitxatge de Woody Allen

Timothée Chalamet té 27 anys i és un orgullós novaiorquès. Per això quan va recollir el seu premi en els passats Gotham el 2017 el va dedicar a totes aquelles figures cinematogràfiques de la seva ciutat que l’havien inspirat, des de John Leguizamo fins a Martin Scorsese. No és estrany que un altre il·lustre nadiu de Manhattan, Woody Allen, el fitxés per a la seva pel·lícula, ‘A rainy day in New York’, en la qual va compartir protagonisme junt amb Elle Fanning  i Selena Gomez. 

Chalamet és un jove aplicat. Graduat a l’escola especialitzada en arts escèniques de La Guardia, el seu interès per la interpretació li ve de l’herència familiar que li van deixar la seva mare i el seu oncle. 

Va ser el nòvio de Dana Brody a ‘Homeland’ durant la segona temporada, el transsumpte juvenil del personatge de Casey Affleck en l’odissea espacial ‘Interstellar’, va participar en el drama coral de Jason Reitman sobre les relacions en l’era d’internet ‘Hombres, mujeres & niños’. I en els pròxims mesos el veurem en l’aclamat debut en la direcció de Greta Gerwig, ‘Ladybird’.

Malgrat la seva atapeïda agenda cinematogràfica, Chalamet assegura que la seva passió és el teatre, i una de les seves millors experiències, haver participat en la producció de l’‘off’ Broadway ‘Prodigal son’, del premi Pulitzer John Patrick Shanley. Tot i que no ho practiqui, també li agrada el bàsquet (és dels New York Knicks, per descomptat). I el hip-hop i el rap, en especial Kid Cudi, Lil B i Frank Ocean

Notícies relacionades

Mai hauria esperat convertir-se en un ‘influencer’, però el seu compte de Twitter treu fum diàriament (@RealChalamet) i cadascun dels seus estilismes es converteix en tendència. La generació mil·lennista ja té nou actor de moda. 

‘Donetes’, ‘The King’, ‘The french dispatch’, i ara ‘Dune’, la pel·lícula multipremiada en els Oscars 2022.