PERFIL

Jonathan Bailey, el solter d’or de ‘Los Bridgerton’

  • L’actor anglès protagonitza la segona temporada de la sèrie de Netflix com a vescomte Anthony, que potser, només potser, podria estar preparat per casar-se

Jonathan Bailey, el solter d’or de ‘Los Bridgerton’
2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Algunes i alguns encara ploren la sortida de ‘Los Bridgerton’ de Regé-Jean Page, que ara es concentra en la nova pel·lícula de ‘Dungeons & Dragons’, a priori un projecte amb menys excuses per a escenes d’alcova. 

A canvi, la productora Shonda Rhimes ha proposat una solució més que digna per a la segona temporada, que arribarà a Netflix el 25 de març: més, molt més Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey), tal com dictava la segona novel·la de la saga de llibres escrita per Julia Quinn; ‘El vizconde que me amó’, per més dades. 

¿Amor i Anthony? ¿N’estem segurs? Tot sembla indicar que sí. El febrós drama d’època explicarà el curiós triangle amorós entre Anthony i les germanes Kate i Edwina Sharma (Simone Ashley i Charithra Chandran), arribades a aquesta explosiva versió del Londres del segle XIX des de l’Índia per a la temporada social. Sembla que Anthony té interès per la segona, però segons li diu Kate a la seva germana, només pretén «complir el seu deure» i no està interessat «en l’amor veritable que ella mereix». El pitjor (per a Edwina; el millor per a l’espectador) és que, després d’alguns enfrontaments verbals, Kate també comença a interessar-se per aquest vividor. 

Gai en la vida real 

Gai en la vida real Hi va haver un temps, sent encara adolescent, que Bailey no cantava la seva homosexualitat als quatre vents; no és que l’amagués, però tampoc veia la necessitat de parlar-ne. I molts en la indústria li havien recomanat no fer-ho. «Crec que hi ha una certa vergonya bastant palpable entre els homes gai que habiten la indústria», va dir a Ian McKellen a la revista ‘Attitude’ el 2020. «I després hi ha aquesta comprensió tan heteronormativa i heterosexual de la sexualitat».  

Segons els càlculs de ‘GQ’, la situació de Bailey és un rar cas d’actor britànic a qui la sexualitat no defineix la classe de papers que li proposen. Després de ‘Los Bridgerton’, s’ha convertit en clar ‘sex symbol’ entre homes i dones, però ell no vol sentir parlar del concepte. «¿Un actor que pensa de si mateix que és un ‘sex symbol’? Quin ‘cringe’», deia a la revista esmentada.

Sense estudis d’art dramàtic

Notícies relacionades

Sense estudis d’art dramàticNascut a Benson, un petit poble d’Oxfordshire, fa 33 anys, Bailey no va necessitar estudiar art dramàtic per llaurar-se una carrera. En va tenir prou amb conèixer la seva vocació des de ben aviat i no deixar de treballar. Als quatre anys, després de veure un muntatge d’’Oliver!’, va decidir ser actor, i tres anys després ja feia proves per (i aconseguia) ser Tiny Tim en una producció de ‘Conte de Nadal’ al Barbican de Londres. Un parell de dècades després, entrenat en tota classe de papers, rebia el premi Olivier al millor actor secundari de musical per fer de Jamie (originalment, el personatge femení Amy) en el ‘revival’ del West End de ‘Company’, de Stephen Sondheim

Pel que fa al treball televisiu, ‘secundari’ també havia sigut fins fa poc l’adjectiu clau. Va protagonitzar ‘Leonardo’ al paper d’un Da Vinci adolescent, però després es va barrejar en grans repartiments en l’influent thriller ‘Broadchurch’ o comèdies d’autora com ‘Crashing’ (de Phoebe Waller-Bridge) i ‘Chewing gum’ (de Michaela Coel). Ara, ‘Los Bridgerton’ el realça com la gran estrella que sempre ha sigut.