Perfil

Paulo Londra, el raper que ‘va vendre’ la seva ànima (i no va cobrar)

  • L’argentí va deixar de publicar cançons després de ser estafat pel seu segell. Després d’una llarga batalla legal, ara torna a la música.

Paulo Londra, el raper que ‘va vendre’ la seva ànima (i no va cobrar)

Facebook de Paulo Londra

2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un silenci constant ha empantanegat la música de Paulo Londra durant els últims (gairebé) tres anys. El raper argentí, una de les joves figures del país, ha estat aquest període de temps sense publicar cap cançó després de veure’s immers en una teranyina legal pels contractes discogràfics que va firmar al seu dia. Un resum molt resumit: va entregar la seva música a un segell que el va enganyar o, més ben dit, el va estafar, ja que de diners va la cosa. Va vendre la seva ànima i a sobre no va cobrar.

Un embolic que li ha costat gairebé tres anys de carrera, ja que va combatre el que va firmar amb el silenci: va decidir que ningú es lucraria més amb les seves cançons. Els seus seguidors i companys l’han estat recolzant tot aquest temps amb l’etiqueta #FreePaulo. Ell ha correspost a aquest amor constantment a través de les xarxes.

L’argentí, de 23 anys, va destacar de joveníssim en el freestyle i, després, es va fer un nom com el nen bo de l’escena urbana a l’Argentina. Bo i ingenu, en vista de la seva odissea judicial. Ara, després de resoldre als jutjats el contracte-trampa firmat amb Big Ligas (s’acabava el 2025), ha tornat a publicar una cançó, ‘Plan A’, un sorprenent rock. Un fan de l’argentí va fer el recompte exacte de l’aturada: «2 anys, 5 mesos, 27 dies i 8 hores per tornar a sentir Paulo Londra». 

Una contracte-trampa

Ell mateix va explicar la inversemblant trampa que li va parar el segell Big Ligas, amb qui estava vinculat des dels seus inicis. Concretament, l’embolic el van ordir els seus excol·laboradors Ovy On the Drums (el productor Daniel Oviedo) i Kristo (Cristian Salazar, cap del segell). Paulo Londra va explicar que un dia, per sorpresa, Kristo li va dir que havien de gravar un vídeo en què se’l veiés signant uns papers. «Em van dir que era un vídeo per pujar a les xarxes [...] Mai hauria pensat que fos un contracte que farien valer d’una forma tan enganyosa», va dir en un comunicat. 

Notícies relacionades

Durant la batalla legal, els retrets de Paulo Londra a tots dos han sigut constants. «La cosa és que et vas fer l’amic per fotre algú amb talent i sense saber res de contractes; però bé, la diferència és que jo vull ser algú, tu et tapes la cara de vergonya pel que fas», va escriure amb referència a Kristo, que sempre amaga la cara.

Se suposa que Paulo Londra s’ha llegit fil per randa el nou contracte que ha firmat (exclusivament amb Warner) després d’aquest turment. «No puc explicar que difícil va ser, les nits que no he dormit, tota la tristesa, però avui soc feliç i agraeixo cada oportunitat», va escriure fa uns dies.