Perfil

Manuel Sánchez: el doctor ‘antiaging’ que ‘retoca’ el rei Joan Carles

Manuel Sánchez: el doctor ‘antiaging’ que ‘retoca’ el rei Joan Carles
2
Es llegeix en minuts

El doctor Manuel Sánchez ha passat molts anys en l’anonimat mediàtic, fins que les tasques del rei emèrit l’han posat en el punt de mira. No en va, entre els anys 2017 i 2018, Joan Carles li va abonar la generosa suma de 95.365,75 euros pels retocs i tractaments estètics antiedat als quals s’havia sotmès a la seva clínica. Un dineral que, com s’ha sabut en els últims dies, ni el va abonar ell directament (ho va fer un amic íntim, l’empresari mexicà Allen Sanginés-Krause) ni el va declarar a Hisenda, tot i que aquest delicte ha quedat arxivat per la fiscalia al considerar-lo prescrit o no perseguible.

Joan Carles i el doctor Manuel Sánchez es van conèixer a principis dels 2000, quan el llavors rei es va convertir en un assidu de la Clínica Planas de Barcelona. I això ho vam poder corroborar amb els nostres propis ulls nosaltres, els periodistes, que en aquell temps seguíem les anades i vingudes de la infanta Cristina (vivia just al davant de la clínica), i el vam veure entrar en nombroses ocasions. Sempre es posava en mans de Manuel Sánchez, cap del Departament de Dietètica i Nutrició, per sotmetre’s a tractaments antiaging. Per la seva professionalitat i la seva exquisida discreció, es va guanyar aviat la seva confiança i amistat.

Notícies relacionades

El 2017, aquest granadí llicenciat en Medicina a la universitat de la seva ciutat natal va obrir el seu propi centre, disposat a portar a terme el seu projecte professional aplicant el seu mètode i filosofia en medicina proactiva de la salut i el benestar. Ho va fer a «la casa del metge», com li agrada que es conegui el seu centre, la Clínica DeSánchez, situada a la Casa Alemany, un palauet modernista de la zona alta de Barcelona. Sens dubte, el títol de «metge amic de la família» –com a Sánchez li agrada que l’anomenin– li va concedir Joan Carles incondicionalment, fins al punt de convertir-se en el seu doctor de capçalera i en un referent per a la resta de la família. Al seu despatx penja una foto dedicada del rei emèrit, avui exiliat a Abu Dhabi, on el doctor Sánchez ha viatjat diverses vegades per atendre el seu majestuós pacient.

Els tractaments del doctor Sánchez estan enfocats a treballar per a una vida longeva i saludable, segons la descripció de la seva clínica. En aquesta línia, la seva faceta de dietista li ha fet publicar també un llibre juntament amb cuiners Carme Ruscalleda i Raül Bolam: Receptes ‘antiaging’. Gastronomia i ciència. De la seva mà, Joan Carles lluita contra l’artrosi i l’envelliment a base de rutines diàries d’exercicis i alimentació saludable. Tot sumat a un control regular per part del doctor Sánchez, que no escatima en despeses en els seus viatges a Abu Dhabi. Tot un luxe només a l’abast de privilegiades butxaques, tot i que ell digui que la seva clínica no és elitista.

Temes:

Joan Carles I