Pablo Urdangarin: 10 coses que cal saber sobre el portaveu espontani del reial culebró familiar

En el culebró de la «interrupció de la relació matrimonial» de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin, el segon fill de la parella va ser el que va destapar l’assumpte amb elegància, calma i naturalitat 

Pablo Urdangarin: 10 coses que cal saber sobre el portaveu espontani del reial culebró familiar
3
Es llegeix en minuts

Espontani portaveu de la ruptura

El seu aplom i naturalitat el van convertir en portaveu de la ruptura poc després de publicar-se les fotos d’Iñaki Urdangarin amb Ainhoa Armentia: «Són coses que passen. Ens estimarem igual». Amb les seves paraules, Pablo va venir a confirmar que la separació dels seus pares, més que mastegar-se, estava digerida.

Jugador d’handbol al Barça 

El seu debut el passat 23 d’octubre al segon equip d’handbol del FC Barcelona va ser una de les últimes ocasions en què es va veure Iñaki Urdangarin i la Infanta Cristina junts. Des de les grades van aplaudir els seus tres gols –un de penal– del total de 39 del Barça contra els 30 del Bada Huesca. Porta el dorsal 77 (el seu pare lluïa el 7) i també és esquerrà. 

Vocació empresarial

Està matriculat a l’EU Business School, una escola de negocis privada de Barcelona, on cursa Empresarials. Compagina els estudis amb la seva carrera esportiva.


Encén passions a TikTok 

Amb només dos vídeos publicats a TikTok sota l’usuari ‘pablito.urdangito’, té més de 58.000 seguidors i li plouen les al·lusions. «Quan ell és de família reial i jo soc republicana» o «tots anem al darrere del mateix objectiu», pot llegir-se en els encesos vídeos sobre Pablo que van publicant les ‘tiktokers’. També manté un perfil discret a Instagram, amb un compte privat amb només 12 publicacions i mil seguidors.


Humor i transport públic 

Va convertir en viral el vídeo a TikTok d’unes noies ballant al metro al sumar-se amb un amic a la seva coreografia des de l’andana de davant al ritme de ‘This an invitation to kiss my ass goodbye’, de Meghan Trainor. «Quan no volen fer ‘tiktoks’ amb tu, però aquests nois del metro, sí», van retolar elles: Pablo Urdangarin, irreconeixible en el vídeo per la distància, es va identificar en els comentaris i va exclamar: «¡Les hem trobat!». Una prova no només del sentit de l’humor d’algú de la família del Rei, sinó també que utilitza el transport públic.

Té nòvia

Està sortint amb una companya de classe anomenada Juliana, segons ha publicat ‘Hola!’. La seva relació està documentada amb carinyoses fotografies al sortir de l’EU Business School.

Viu a Barcelona

En l’actualitat és l’únic membre de la família Urdangarin que resideix a Barcelona, on va néixer el 6 de desembre del 2000. No havia complert encara 9 anys quan la seva família va volar a Washington, a la que va seguir Ginebra com a destinació internacional. Com la resta dels seus germans, ha estudiat al Liceu Francès de Barcelona, l’escola Ecolint a Suïssa i l’elitista Liceu de Rochambeau de Washington. En la seva etapa universitària, va tornar a la capital catalana i, en concret, al barri de Pedralbes. 


Contagiosa passió surfista


Les imatges de Pablo fent surf l’estiu passat a Bidart, localitat del País Basc francès on el seu pare ha sigut enxampat amb Ainhoa Armentia, van donar fe de la transformació del jove, desposseït d’unes ulleres que últimament ja no utilitza. D’1,86 metres d’alçada i ulls blaus, guarda gran semblança física amb el seu progenitor.

Aficions discretes

Practica l’esquí, la vela i li agrada sortir a córrer. A més de l’esport i les xarxes socials, les seves aficions són tocar el piano i veure sèries de Netflix.


Vuitè en la línia successòria

Ser el vuitè de la línia de successió al tron, per darrere de la seva mare i del seu germà gran, Juan Valentín, semblava garantir-li una llibertat de moviments més gran. Fins ara.