Rachel Zegler La Maria de ‘West side story’ per fi és llatina i «canta com un rossinyol»

  • L’actriu, de 20 anys, va rodar la pel·lícula amb 17 i va demanar a Spielberg retardar el rodatge per estrenar una obra de l’institut

  • Es va imposar a 30.000 aspirants més per participar en la pel·lícula, que s’estrena divendres que ve

Rachel Zegler La Maria de ‘West side story’ per fi és llatina i «canta com un rossinyol»
2
Es llegeix en minuts

Qualsevol aspirant a actor o actriu ho deixaria tot per treballar amb Steven Spielberg. És així. No obstant, quan el cineasta va trucar a Rachel Zegler per oferir-li el paper protagonista de la seva nova pel·lícula, ella era a punt d’estrenar un muntatge teatral de ‘Shrek’ a l’institut on estudiava; no volia deixar l’obra, i així l’hi va fer saber al seu il·lustre interlocutor. Sorprenentment, Spielberg va acceptar ajornar l’inici del rodatge per acomodar-lo a l’agenda de la jove, i la decisió ha donat mostres de ser la correcta: ‘West side story’ ha sigut aclamada com un dels millors treballs del director des de fa dècades, i es dona per fet que passarà les pròximes setmanes acumulant candidatures a premis. De moment, per exemple, ja ha aconseguit quatre nominacions als Globus d’Or, una gràcies al treball interpretatiu de Zegler. 

La pel·lícula, recordem, és una nova adaptació per a la pantalla del mític musical basat en Romeu i Julieta que va ser estrenat a Broadway el 1957 i portat al cine per primera vegada el 1961, i retratava una història d’amor impossible entre dos joves, el Tony i la Maria, pertanyents a bàndols oposats d’una guerra entre bandes rivals als carrers de Nova York. Zegler tenia 17 anys quan va aconseguir el paper de Maria després d’imposar-se a 30.000 aspirants més; i s’havia decidit a competir-hi gràcies a una amiga, que li havia reenviat la convocatòria del càsting per Twitter al costat d’una nota en què es llegia: «Ja m’ho agrairàs quan siguis famosa».  

Elogis de Stephen Sondheim

Malgrat guanyar ni més ni menys que 10 Oscars, la pel·lícula de 1961 va ser criticada al seu dia per fer servir actors i actrius caucàsics per interpretar bona part dels personatges llatins; Natalie Wood, sense anar més lluny, va ser llavors l’encarregada de donar vida al caràcter ara encarnat per Zegler, que té sang colombiana per part de mare. En tot cas, el principal motiu de la seva elecció no van ser les seves arrels sinó la seva veu. A l’escoltar-la, el mític compositor i dramaturg Stephen Sondheim, recentment desaparegut –ell va escriure la lletra del musical original–, va proclamar que l’actriu canta «com un rossinyol». 

Notícies relacionades

Si bé la trajectòria comercial de ‘West side story’ acaba de començar –a Espanya s’estrena divendres que ve–, Zegler ja ha fet diversos passos de gegant més en la seva carrera. Acaba de completar la seva segona pel·lícula, la seqüela del ‘blockbuster’ ‘Shazam!’, i fa uns mesos va anunciar que es ficarà a la pell de la Blancaneu en una nova versió del clàssic de Disney.

Estrella digital

Des d’aleshores molts han utilitzat Twitter per criticar que una actriu hispana doni vida a la princesa amb una habilitat que no sorprendrà ningú que conegui la seva activitat a les xarxes socials. Zegler porta sis anys acumulant seguidors a Youtube i Instagram, convertint els vídeos que publica –com la seva interpretació de ‘Shallow’, l’himne de Lady Gaga– en fenòmens virals, utilitzant el seu videobloc per parlar de les seves ansietats i cicles menstruals; és, literalment, una celebritat en el món ‘online’. Ara també és a punt de ser-ho en el del cine.