ESPECIAL A APPLE TV+

Mariah Carey «El Nadal de la meva infància era agredolç: la meva família era una mica brutal»

  • La cantant (i un vestit de 27 quilos) dona inici a l’època nadalenca amb nou especial dia festiu a Apple TV+, dirigit per Joseph Kahn

Mariah Carey «El Nadal de la meva infància era agredolç: la meva família era una mica brutal»
4
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si hi ha una cosa que marca l’inici de la temporada nadalenca, de vegades amb massa pressa, és escoltar ‘All I want for Christmas is you’ mentre recorrem els passadissos del súper buscant productes encara no nadalencs. Mariah Carey és, des de fa uns anys, un nom tan sinònim de les festes com Santa Claus o el ren Rudolph. Gairebé tot gràcies a aquesta cançó (estàndard modern que, no ho oblidem, ella mateixa va co-compondre), però també a la seva reelaboració de clàssics de domini públic com ‘God rest ye merry, gentlemen’, ‘Hark!’ ‘The herald angels sing’ i ‘O come all ye faithful’. 

L’any passat alguns vam canviar ‘Telepasión’ per ‘Una Navidad mágica con Mariah Carey’, especial d’Apple TV+ rodat enmig de la Covid però càlid i eufòric que des d’aquest divendres, dia 3, té seqüela amb ‘La magia continúa con Mariah Carey’. Si l’anterior estava dirigit per l’expert en espectacles televisius Hamish Hamilton i Roman Coppola, aquest arriba amb la firma de Joseph Kahn, autor de vídeos clàssics per a Destiny’s Child (‘Say my name’), Britney Spears (‘Toxic’) i Kylie Minogue (‘All the lovers’, rodat a la piscina olímpica de Montjuïc). 

Ella és l’esperit del Nadal

«M’encanta la visió que té Kahn de mi», comenta Carey en un entorn plenament nadalenc (regals, xemeneia, llums i brillantors) als periodistes que hem esperat pacientment durant hores per a la seva aparició virtual. «Tot en l’especial és divertit, és festiu, és el clar esperit del Nadal. Els nens surten a l’especial...». Es refereix als seus bessons de 10 anys, Moroccan i Monroe, convidats per exemple a una entrevista dirigida pel periodista Zane Lowe. 

També hi participen Khalid i la llegenda gòspel Kirk Franklin, els seus companys en el nou tema ‘Fall in love at Christmas’. «He compost moltes cançons nadalenques –explica Carey–, però cap com aquesta: és un tema d’amor i és gòspel. Tracta sobre una parella decidida a enamorar-se de nou per Nadal. Aquesta és la seva única idea aquest any: tornar a entregar-se a l’amor». Una altra fita musical és el seu nou acostament al clàssic Christmas (‘Baby Please Come Home’), la millor cançó rock’n’roll nadalenca de tots els temps, originalment cantada per Darlene Love a l’àlbum ‘A Christmas gift for you from Phil Spector’.

A més, el nou especial ofereix l’oportunitat de veure com Mariah ha de portar el vestit daurat enjoiat que Dolce & Gabbana ha preparat per a l’ocasió: més de 27 quilos de vestit. «¡Desafio qualsevol a caminar amb això a sobre!». 

Infància difícil

Infància difícilAmb la seva espectacular manera de celebrar les festes, Carey no mostra precisament el que va viure en la infància. Escriu sobre això al seu llibre de memòries ‘The meaning of Mariah Carey’, més explícitament sobre les seves vivències en cançons sovint bastant codificades. «Quan era petita vivia uns Nadals agredolços perquè la meva família era disfuncional i una mica brutal», diu. La seva infància no va ser gens fàcil. Nascuda de pare negre i mare blanca, Carey va veure com la seva família tenia problemes tant als barris negres –mentre els seus pares van estar junts– com als blancs, quan ja estava sola amb la seva mare i ella no podia oferir-li la vida que altres pares donaven als seus fills, en part per haver sigut exclosa de la seva família al casar-se amb un home de llinatge en part afroamericà.

«Així que no –continua Carey–, els meus Nadals no sempre han sigut alegres, però sempre he volgut que ho fossin i vaig continuar sent optimista. La mare em va ajudar a entendre el Nadal. Fèiem vi calent i ella i les seves amigues cantaven nadales. Tot i que era una llar humil, es transformava amb gestos com aquells». 

Notícies relacionades

Quan, en l’intent d’alleujar una mica la tristesa, li pregunten pel millor (o més esbojarrat) regal de Nadal que ha fet fins ara, Carey dona una resposta a l’altura de les expectatives: «Diria que un Ferrari. ¿El mereixia? Això ja no ho sé». Carey sembla que es refereix al cotxe que va regalar el 2012 al seu segon marit i pare dels seus fills, Nick Cannon, de qui es va divorciar el 2016. El seu marit anterior va ser el magnat musical Tommy Mottola, amb qui l’experiència va ser, pel que sembla, si és possible, encara pitjor: la tenia vigilada, la controlava i la va amenaçar amb un ganivet quan estava clar que el deixaria, segons ha explicat en aquestes memòries. 

Mariah: la pel·lícula

Mariah: la pel·lículaNo, no parlem de la fracassada ‘Glitter (Todo lo que brilla)’, sinó del ‘biopic’ que Carey vol tirar endavant amb ajuda de Lee Daniels (Precious). «Per a l’adaptació al cine s’han de prendre moltes decisions. Totes són molt importants, perquè el projecte realment em motiva. Això no té res a veure amb el Nadal. Això és la meva vida». 

Quatre coses nadalenques i noves per viure les festes