De la maternitat als embolics d’armes: Natti Natasha protagonitza el primer ‘docu-reality’ d’una crac del reggaeton

  • La dominicana, després d’arrasar a les llistes d’èxits i treure disc, ‘Nattividad’, s’obre en canal en la docusèrie ‘Everybody loves Natti’.

De la maternitat als embolics d’armes: Natti Natasha protagonitza el primer ‘docu-reality’ d’una crac del reggaeton
3
Es llegeix en minuts

Natalia Alexandra Gutiérrez Batista, més coneguda com a Natti Natasha, s’unirà el pròxim 19 de novembre al club dels cantants de reggaeton amb un documental sobre la seva vida i es convertirà en la primera dona d’aquest gènere musical a estrenar-ne un. A ‘Everybody Loves Natti’, la dominicana revelarà en primera persona totes les seves facetes: cantant, mare, emprenedora i cap. A la producció d’Amazon Prime Vídeo –docusèrie de sis capítols– es descobriran molts aspectes de la seva vida, tot i que ella sempre ha sigut una dona propera. Una proximitat que és la principal raó, a part de la seva música, que tants fans l’adorin.

Va néixer el 1986 a Santiago de los Caballeros (República Dominicana). Allà va ser on va començar a cantar. Participava en els cors de la seva església i els seus pares la van inscriure a l’Escola de Belles Arts perquè cultivés la seva passió. Des dels seus inicis va saber que no podia dubtar d’ella mateixa com a dona i com a persona, i que havia de treballar amb perseverança. I va ser a base de perseguir el seu somni que va conèixer Don Omar, un dels reis del reggaeton. El cantant porto-riqueny es va interessar pel seu talent i va gravar amb ella: Hold Ya. Corria el 2010. A partir d’aquell moment, va començar a guanyar notorietat i va firmar amb la discogràfica Orfanato Music, on va treure el seu primer single, Makossa. 

Problemes de fertilitat

Les col·laboracions amb els grans del gènere no es van quedar allà. El 2016, va llançar ‘Otra cosa’ amb Daddy Yankee, pioner i referent de la música urbana llatina. I el 2017 va publicar el seu èxit més gran, el que la va portar a la fama mundial i la va consolidar en el món del reggaeton: ‘Criminal’. La peça, realitzada juntament amb Ozuna, va ser al top 10 d’almenys 15 països i va provocar que fos la dona més buscada d’internet el 2017. Poca cosa, ja veieu. Mai ha deixat de treure música, tant sola com ben acompanyada. A les seves col·laboracions cal sumar un bon nombre de singles individuals i dos discos: ‘Iluminatti’ (2019) i ‘Nattividad’ (2021). 

Notícies relacionades

Tot això és ‘vox populi’. El que falta per conèixer és la seva cara més íntima, la que explicarà a la docusèrie, com un dels seus grans desassossecs: el seu problema de fertilitat. Contra tot pronòstic, va anunciar el seu embaràs a la gala del 2020 dels premis Lo Nuestro: «Avui al davant de tots vostès, hi ha la meva panxeta de sis mesos, compartint-ho amb el món complet». La cantant va decidir que no volia que el seu embaràs quedés en l’àmbit privat i es va disposar a animar altres dones explicant la seva història de superació i de mare treballadora. D’aquí, un dels motius de la producció d’‘Everybody Loves Natti’.  

Tant ella com el pare de la criatura, Raphy Pina (propietari de la discografia Pina Records, a més del seu mànager), van considerar el naixement de la seva filla una benedicció de Déu. Per això el seu nom: Vida Isabelle. I, tot i que van intentar que la petita naixés a la República Dominicana, va venir al món a Miami (EUA), on viuen. La raó cal buscar-la en el fet que Pina no pot sortir dels EUA per possessió il·legal d’armes de foc. D’això també en parla a la docusèrie, com dels seus orígens, motiu d’orgull per a la dominicana, que va emigrar als EUA indocumentada i sense feina. Creure en ella mateixa va ser el que la va portar a l’èxit i a sumar 18 milions d’oients mensuals a Spotify.