Perfil

Rauw Alejandro: 10 coses sobre l’amant de Rosalía (i príncep del reggaeton)

  • L’artista porto-riqueny, futbolista frustrat, és un dels grans noms del reggaeton

  • ‘El zorro’ és ara presa de la premsa rosa: ell i la catalana han fet visible la seva relació de «grans amics»

  • Rauw Alejandro ens descobreix la fórmula secreta de ‘Todo de ti’, la cançó de l’estiu

Rauw Alejandro: 10 coses sobre l’amant de Rosalía (i príncep del reggaeton)

José Luis Roca

3
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fill de músics


Raúl Alejandro, el nom real, es va criar a Canónavas i Carolina, les dues localitats al nord-est de l’illa de Puerto Rico (ara viu a Miami). Els seus pares, que es van divorciar quan era petit, van ser un far en l’àmbit musical. Pel seu pare, guitarrista nascut a Nova York, va conèixer els grans en què avui encara s’inspira, com James Brown o Michael Jackson. També la seva mare s’hi va dedicar: cantava a la mateixa banda.

El «solter» més buscat

En una conversa amb aquest diari, aquest estiu Rauw es definia com un home «solter» malgrat que la premsa rosa li busqui parella desesperadament (des de Rosalía, és clar, a l’actriu Ester Expósito o la model canadenca Stefanie Gurzanski). Preguntat per la catalana, més enllà d’elogiar-la amb bogeria, deia que eren «grans amics». En realitat, ho són des de molt abans que aquesta setmana publiquessin als seus comptes d’Instagram imatges junts per l’aniversari de la catalana. El desembre del 2019, quan no eren al radar, ja van tenir un sopar íntim en un japonès de Barcelona.

‘Tot de Rosi’

Poc després que publiqués ‘Todo de ti’, tema de l’estiu sens dubte, els fans ‘van descobrir’ mil referències a Rosalía. Sense revelar si ella era de Sant Esteve Sesrovires, el porto-riqueny va explicar a aquest diari que darrere d’aquesta cançó d’amor hi havia una persona en concret: «algú». «Tots tenim aquesta persona que quan la veiem ens tornem bojos». Viquipèdia ja ha ‘oficialitzat’ el seu festeig.

Determinat i rialler

El reggaetoner, de 28 anys, és un paio tan determinat com rialler. Sobre el primer, i incidint –perdó, ja parem– en el costat rosa de l’artista, comenta que està decidit a «dedicar el màxim a la seva carrera» i que en això vol enfocar «la seva energia»: «Quan estigui més amunt, tot més relaxat, m’agradaria tenir parella». Potser ja és en aquest moment, qui sap.

‘Síndrome Billy Elliot’

Rauw tenia el que es podria dir com la ‘síndrome Billy Elliot’. «¡Vull ballar!». Se li va ficar al cap que volia ser un artista de peus inquiets i ho va aconseguir, tot i que algunes persones li recomanessin que ho deixés estar, que això no es portava. Ara el ball és una cosa que el diferencia en la noblesa del reggaeton.


¿Futbolista?


Va jugar a la selecció del seu país i va estar-hi becat, però la vida li va ensenyar una altra porta que clarament era la correcta. Ara es conforma amb el fet que els futbolistes es posin la seva música abans dels partits. Per internet corren vídeos en què se’l veu tractar la pilota amb carinyo. I també algun altre que tan sols podria haver enganyat l’expresident blaugrana Bartomeu.

De noies va la cosa


La seva fórmula musical la defineix en dos conceptes: romanticisme i picardia. «Sempre he cantat a les noies. Faig cançons sexis per a elles». Elles –diu– són la seva gran inspiració a l’hora de compondre. Va créixer envoltat de dones «fortes, independents, treballadores». A casa seva, tres figures femenines: la seva mare, la seva germana i la seva àvia.

‘El zorro’

Al porto-riqueny li diuen ‘el zorro’ (també el seu logo és la silueta d’aquest animal). Diu que la seva personalitat s’assembla a la d’aquest mamífer carnívor («astut, amb picardia») i que sempre li han dit que la seva cara «perfilada» s’assembla a la de l’animal.

Connexió PR-Espanya

Rauw té bona connexió amb Espanya. «Els meus primers ‘tours’ van ser aquí i l’energia és molt ‘crazy’, ho vaig disfrutar moltíssim», manté. Precisament ara ser a Espanya per a la gira de concerts del seu últim treball, ‘Vice versa’. La connexió també l’ha cultivat recentment amb col·laboracions, com al ‘remix’ de ‘Zorra’ amb la catalana Bad Gyal.

El Coliseo x 4

Hi ha un lloc especial a Puerto Rico anomenat El Coliseo: un estadi amb història en la música de l’illa caribenya. Rauw hi va actuar durant la pandèmia sense públic en un concert virtual sonat. Ara, ja amb gent, l’omplirà fins a quatre vegades.