Perfil

Mimi Keene: la reina de l’institut de ‘Sex education’ que és en boca de tothom

  • La vulnerable reina de l’institut a ‘Sex Education’ roba plans i atenció als seus companys de repartiment

  • ‘Sex education’: noves lliçons de sexualitat, aquesta difícil assignatura

Mimi Keene: la reina de l’institut de ‘Sex education’ que és en boca de tothom
2
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La ‘mean girl’, la ‘queen B’, la ‘head cheerleader’. Aquest arquetip habitual de les sèries i pel·lícules adolescents que es resumeix en l’abella reina de l’institut. Se’n poden citar centenars: Regina George de ‘Chicas malas’, Courtney Shayne de ‘Jawbreaker’, les Ashleys de ‘La banda del patio’, Quinn Fabray de ‘Glee’, i fins i tot la Rizzo de ‘Grease’. Ara, s’uneix a aquest ‘hall’ de la fama Ruby, la ‘mean girl’ de Moordale, institut on transcorre l’acció de ‘Sex education’, l’èxit de Netflix que acaba d’estrenar la seva tercera temporada. 

L’encarregada de donar-li vida en la ficció és Mimi Keene, una britànica de 23 anys la carrera de la qual s’havia limitat a papers petits i a ‘EastEnders’ (‘Gent del barri’ a TV-3), la longeva telenovel·la de tarda de la BBC. Però una setmana després de l’estrena de la nova tanda de capítols, tant la crítica com els fans ja la defineixen com la sorpresa de la temporada (i gairebé de la sèrie), TikTok s’ha emplenat de vídeos amb milions de reproduccions que l’eleven a la categoria de deessa, i revistes com ‘Teen Vogue’, ‘Glamour’ o el diari ‘The Guardian’ han corregut a entrevistar-la.

Aquest ‘boost’ de popularitat ha agafat tothom desprevingut, ja que, a excepció d’unes petites –però potentíssimes– trames, la seva presència en la sèrie, fins ara, havia sigut anecdòtica. Per a ella, el seu personatge ha despertat tant amor per la seva «congruència»: tot i que la Ruby és la popular, no té la vida fàcil, i totes les seves accions es basen a seguir sanes i estàlvies en un món patriarcal que devora les joves. Sota l’aparença d’una dona freda i cruel s’amaga una noia amb pors. «No té sentit interpretar-la com si estigués bé al 100%, perquè no seria fidel a la realitat», diu. 

Més estimada que els protagonistes

És la recepta de l’èxit d’aquestes ‘mean girls’ que són més estimades que les protagonistes, com és el cas de la Rizzo: presenten una complexitat i vulnerabilitat més enllà del paper de dolenta. Com afirma la revista ‘Glamour’, ‘Sex Education’ ha vingut a matar, definitivament, la ‘mean girl’ de manual. Ja no volem malvades, «en l’era de la tendresa i les cures», la reina de l’institut ha de ser accessible i humana. 

Notícies relacionades

La Ruby ha sigut, sens dubte, el trampolí de Keene a la fama internacional. Ara no és només la roba-escenes d’una de les estrenes de l’any de Netflix, també és una ‘influencer’ d’èxit: amb gairebé dos milions de seguidors, és al ‘top’ 5 d’actors més seguits de la ficció, malgrat que des del 2014 només ha publicat una vintena d’imatges. Una ràtio que molts desitgen. 

Com explica a ‘Teen Vogue’, aquest èxit digital és a causa del que més la uneix amb el personatge: el seu sentit de la moda. L’ha anat treballant «des de petita» i l’entén com un «llenguatge amb què expressar-se». I és, a més, un tret que comparteix amb totes les ‘mean girls’ de Hollywood, tot i que, fa broma, ella no tingui «res de dolenta».

Temes:

Netflix