Perfil

Diane Lane: de musa en els 80 a presidenta dels EUA a ‘Y, el último hombre’

  • L’actriu de ‘Rebeldes’ exerceix de presidenta dels EUA en un món en el qual s’han extingit els homes i els animals mascles

  • Les sèries clau per a la setmana del 20 de setembre

  • ‘Rebeldes’, d’or 40 anys després

Diane Lane: de musa en els 80 a presidenta dels EUA a ‘Y, el último hombre’
2
Es llegeix en minuts

Congressista ascendida a presidenta dels Estats Units en un món en el qual acaben d’extingir-se els homes i els animals mascles. Tal encàrrec és el nou repte interpretatiu de Diane Lane, musa de Francis Ford Coppola en els 80. L’actriu protagonitza ‘Y: el último hombre’, l’adaptació de l’aclamat còmic de Pia Guerra i Brian K. Vaughan que Disney +, a través de la seva plataforma Star, acaba d’estrenar a Espanya. Cinquanta anys de carrera l’avalen en aquesta sèrie distòpica. 

Nascuda a Nova York el 1965, Diane Lane és filla del dramaturg Burt Lane i de Colleen Farrington, una cantant de club nocturn que va ser la noia del mes a la revista ‘Playboy’ l’octubre del 1957: es van separar quan era un nadó. Amb només 6 anys, Diana Lane va començar a actuar als teatres i amb 12 ja compartia repartiment amb Meryl Streep, al costat de la qual va representar ‘El jardín de los cerezos’, de Txékhov.

Als 13 anys debutava en el cine al costat de sir Lawrence Olivier amb ‘Un pequeño romance’, on donava vida a la Lauren, una adolescent superdotada que procedia d’una família ben parisenca. Olivier va dir d’ella que era «la nova Grace Kelly», una comparació que la va afalagar però mai va acabar de comprendre, ha confessat. Un any després apareixia a la portada de la revista ‘Time’ sota el titular «Els nens prodigi de Hollywood». 

Bolos per tot Europa

Els seus primers treballs en la companyia de teatre experimental La MaMa de Nova York la van portar a viatjar per tot Europa entre els 7 i els 11 anys. Aquestes experiències van forjar el seu caràcter. Parla francès des que era nena i el seu primer marit va ser Christopher Lambert, amb qui va tenir una filla. En la ficció, la seva parella més duradora ha sigut Kevin Costner, al costat de qui va protagonitzar ‘Uno de nosotros’ i ‘El hombre de acero’, on donaven vida als pares de Superman. 

El 1983 va protagonitzar ‘Rebeldes’, una pel·lícula sobre bandes adolescents de Coppola, juntament amb Tom Cruise, Matt Dillon, Rob Lowe i Patrick Swayze. El van seguir ‘La ley de la calle’, que va acabar de convertir-la en una estrella, i ‘Cotton Club’, del mateix director, que no va funcionar en taquilla com s’esperava.

Fugaç relació amb Jon Bon Jovi

Notícies relacionades

Per aquella època va mantenir una fugaç relació amb Bon Jovi, que passava per hores baixes amb Dorothea Hurley, la seva parella des de l’institut. Es va dir que Diane Lane va inspirar la ressentida lletra de ‘You Give Love a Bad Name’, una cosa que tots dos neguen. 

La seva interpretació a ‘Infiel’ (2002), amb Richard Gere com a ‘partenaire’, li va valer ser nominada a un Oscar i un Globus d’Or. La prolífica carrera de Diane Lane inclou fins i tot l’animació: va posar veu la mare de ‘Del revés’ (’Inside Out’), la pel·lícula sobre les emocions infantils de Pixar. Així que després d’uns quants anys en hora vall, la musa dels 80 torna com a candidata a cap del ‘streaming’.

Temes:

Disney+