Deu coses que s'han de saber d'Úrsula Corberó

Torna 'La casa de papel' i l'actriu que dona vida a Tokio promet un plus «'gore'» en aquesta quarta temporada

ursula-corbero

ursula-corbero

3
Es llegeix en minuts
Núria Navarro
Núria Navarro

Periodista

ver +

El desembarcament de la quarta entrega de ‘La casa de papel’ enganxa Úrsula Corberó a Buenos Aires, on va volar el 10 de març per confinar-se amb Chino Darín, el seu amor. Des d’allà, la ‘malota’ Tokio promet que la sèrie no només manté el ritme vertiginós habitual, sinó que, amb l’entrada d’un nou personatge, Gandia (interpretat per José Manuel Poga), «la cosa es posa ‘gore’». Repassem el que s’ha de saber de l’actriu:

 

 

1/ EXEMPLES DE LLUITA

La seva és una família gairebé bíblica. A la seva mare, Esther Delgado, la van expulsar de l’escola per quedar-se embarassada als 17 anys –Úrsula va néixer una dècada després, el 1989, vuitmesona i amb risc de patir ceguesa– i va treballar com a peixatera, florista, cotillaire, netejadora i auxiliar de clínica dental. El seu pare, Pere, llunyanament emparentat amb els Corberó dels electrodomèstics, és l’últim fuster d’una saga.

2/ VOCACIÓ FEROTGE

Úrsu no aixecava dos pams que ja organitzava desfilades de ‘barbies’ amb llum i so. Als 6 anys va fer publicitat i als 13 va deixar clar que volia ser actriu. La seva mare feia autestop amb ella des de Sant Antoni de Vilamajor –on vivien– a Llinars del Vallès, per agafar el tren i plantar-se a tots càstings que es convocaven a Barcelona.

 

 

3/ EL TRAMPOLÍ AUTONÒMIC

Al final, ho va aconseguir. Va debutar als 13 en la sèrie de TV-3 ‘Mirall trencat’, el 2002, i va fer d’adolescent bulímica a ‘Vendelplà (vídeo de dalt). Amb aquests crèdits, es va instal·lar a casa d’una tia a Madrid, va fer la prova per a ‘Sin tetas no hay paraíso’ –no va sortir– i va acabar com a artista juvenil en ‘Física o química’. (Es van fondre els diners en roba i, en ple desbocament hormonal, hi va haver flirteig de tots amb tots, ha reconegut).

4/ LI AGRADA PICOTEJAR

Mai ha tingut sostre. Ha cantat amb el grup Cinco de Enero –àlies de Joaquín Peña per crear i interpretar la banda sonora de ‘Física o química’– i ha col·laborat en el clip ‘Heartbreaker’ d’Auryn. Ha provat com a monologuista en ‘El club de la comedia’, ha anunciat Tampax Pearl i, amb la seva mare, va obrir la botiga de roba i complements Ursulolita (Lolita és la seva gossa de raça shihtzu).

5/ CANSADA DE SER LA NOIA BUFONA

Ser la ‘malota’ Tokio a ‘La casa de papel’ li va donar la dinamita per volar l’encasellament en papers de bufona sense fons. El seu rotllo ‘kill bill’ en versió mesetària –pel que sembla, inspirat en Natalie Portman en ‘El professional’ – l’ha encimbellat en les llistes d’actrius més sexis del país (i, per obra de Netflix, del món). Tot i que acostuma a repetir que mesura 1,63 i que no dona importància al físic, té molt estudiat com treure partit del que la mare naturalesa li ha concedit.

6/ MAGNETISME

La sèrie li ha donat també un halo d’‘influencer’ universal. Té 12,7 milions de seguidors a Instagram, on, per cert, es presenta com una «actriu amb nom de bruixa, pop i lletja (la bruixa dic)».

7/ NO TAN DURA COM PINTA

Li provoquen esmussament les taràntules i els taurons, però la seva superfòbia té a veure amb la conducció. Es va treure el carnet, però li fa pànic posar-se al volant. «No és que jo tingui por, és que em fan por els altres», reconeix. Ha fet psicoanàlisi, per conèixer-se més a fons.

 

 

8/ UN CERT MISTICISME

A part de practicar ioga, pel que sembla creu en la llei de l’atracció. A saber: tu desitges una cosa amb molta intensitat, això produeix unes vibracions harmonioses i, patapam, el que desitges es produeix Li va passar, diu, amb la pel·lícula ‘El árbol de la sangre’, de Julio Medem, una de la dotzena que ha rodat.

Andrés Velencoso retrata la seva llavors nòvia, Úrsula Corberó. / ARXIU

9/ COR TRENCAT

Va sortir tres anys amb l’actor Israel Rodríguez, va tenir una història breu amb el tennista Feliciano López i, entre el 2013 i el 2015, va viure una relació tòrrida –alhora que familiar– amb el model Andrés Velencoso, ex de Kylie Minogue (hi ha qui diu que el van compartir un tram). Però, diuen, Corberó va pescar el de Tossa de Mar en una infidelitat i ella va quedar amb el cor «trencat, trencat de morir».

 

Notícies relacionades

 

10/ AMOR (I COVID) RIUPLATENC

Va conèixer el fill de l’actor argentí Ricardo DarínChino, en el rodatge de la sèrie ‘La embajada’, el 2016, i han acabat vivint junts en un luxós apartament al barri madrileny del Conde Duque (per al Covid-19 han preferit Buenos Aires). «L’adorem –ha dit el seu sogre, que li diu ‘La Gauchita’–; té un sentit de l’humor envejable». La premsa del ‘cuore’ de Río de la Plata no opina el mateix.