Perfil

Georgina Chapman: com sobreviure si ets l’‘ex’ de Harvey Weinstein

  • La modista, que ha firmat el divorci, ha salvat la seva marca i surt amb Adrien Brody

Georgina Chapman: com sobreviure si ets l’‘ex’ de Harvey Weinstein
2
Es llegeix en minuts

La història de l’au fènix que va ressorgir de les seves cendres sona a tòpic, però té la seva certa utilitat per descriure els últims mesos de Georgina Chapman (45 anys), la dissenyadora que va estar casada amb Harvey Weinstein fins que el 2017 va ser acusat de perpetrar crims sexuals i es va posar en marxa el moviment #MeToo. 

Apuntalada per un equip d’assessors, Chapman ha aconseguit sobreviure a la imatge de Weinstein. Al cap de pocs dies que es coneguessin les acusacions que pesaven sobre ell, va concloure el seu matrimoni i va condemnar sense embuts la seva actitud, afirmant que desconeixia els fets denunciats i mostrant el seu suport a les víctimes: «El meu cor es trenca per totes les dones que han patit un dolor terrible a causa d’aquestes accions imperdonables», va afirmar llavors.

El divorci amb qui va ser una de les figures més influents de Hollywood acaba de fer-se oficial, i la dissenyadora no manté cap contacte amb el seu exmarit, que va ser sentenciat el març del 2020 a 23 anys de presó a Nova York per assalts sexuals, i que en els pròxims dies tornarà a ser jutjat per acusacions similars en un tribunal de Los Angeles.

El futur (emocional) dels fills

Notícies relacionades

L’any que va seguir l’explosió de l’escàndol, Chapman –creadora de la firma de moda nupcial i de cerimònies Marchesa– va desaparèixer de la vida pública i va cancel·lar les seves desfilades i aparicions a l’alfombra vermella «per respecte», va dir llavors. També ha optat per un ferri silenci –en les seves entrevistes, en què, irònicament, sol parlar de romanticisme, estan vetades les preguntes sobre el cas– que només va trencar en una sessió estratègica concedida a ‘Vogue’. «Tinc moments d’ira, de confusió, d’incredulitat. Només ploro pels meus fills. ¿Com seran les seves vides? ¿Què els dirà la gent? He d’anar a teràpia», va dir Chapman. La totpoderosa Anna Wintour llavors va afirmar: «No s’ha de responsabilitzar una persona de les accions de la seva parella».  

L’any següent a l’explosió de cas Weinstein, la seva firma va patir pèrdues milionàries després de ser boicotejada per les famoses. Però Chapman ha aconseguit reflotar-la gràcies a una xarxa d’actrius que s’han posat del seu costat, com és el cas de Scarlett Johansson i Constance Wu, les primeres en tornar a lluir un ‘marchesa’. Un perdó públic que va facilitar la seva tornada als focus. «Abans no veia apropiat anar per allà amb el que estava passant», va confessar a ‘Vogue’. Últim pas de rosca: dies enrere va donar a conèixer la seva relació amb l’actor Adrian Brody, amb qui surt des del 2019.