Perfil Ressenya Una avaluació o crítica d'un servei, producte o esforç creatiu, com art, literatura o una actuació.

Dora Postigo: la filla de Bimba no vol ser Bosé

  • El seu pop eclèctic arriba a un públic que no coneix l’«oncle avi» Miguel ni la tieta Palito. I ho sap

A1-118112866.jpg

A1-118112866.jpg / EPC_EXTERNAS

2
Es llegeix en minuts

Pots dir-me Dora (‘ucancallmedora’), reivindica el seu compte d’Instagram. A seques. La filla de Bimba Bosé es va gravar en la memòria col·lectiva quan es va fer viral el 2017 una actuació casolana amb la seva mare, que acabava de morir víctima del càncer: cantaven Master Blaster (Jammin), que va popularitzar Stevie Wonder, Dora a més tocava el piano amb 12 anys. Ara en té 17 i l’hi ha dit encara més clar a David Broncano: «Miguel Bosé és el meu oncle avi», Bosé és el seu setè cognom i no té gaire a dir sobre el que ell opini perquè «viu a Mèxic», va declarar entre rialles a ‘La resistencia’.

Dora Postigo es vol llaurar una carrera artística només amb el seu nom i a les xarxes socials ha eliminat el seu primer cognom. A ‘ucancallmedora’ ja no posteja les versions de la seva primera adolescència, com la que va fer del ‘Say my name’ de Destiny’s Child amb el seu pare a la guitarra, el també músic Diego Postigo, parella de Bárbara Lennie. Compta amb repertori propi i va provant diferents estils, com colors de cabells.

Al videoclip d’Ojos de serpiente, una modernització del bolero que recorda l’últim C. Tangana, portava una llarga melena platí. El videoclip el va dirigir Paco León, que va quedar impressionat per «el talentàs» de Dora i la va fitxar per a la seva pròxima pel·lícula, una peculiar versió de ‘El màgic d’Oz’ en la qual també apareixerà Carmen Maura, que suposarà el seu debut en el cine. Al videoclip d’Oxena, que ella classifica com a UK garage, porta melena bob tenyida de lila, que abans va tenir un color vermell encès.

Notícies relacionades

Encara menor d’edat, té tot el temps del món per definir el seu estil també en el terreny musical, en què compta amb una sòlida formació –toca el piano des dels cinc anys– i una poderosa presència. Per molt que adorni el seu discurs amb expressions com a «‘mazo’», «‘me renta’», «‘tío’» i freqüents renecs, crida l’atenció la seva veu sinuosa i femenina. Per molt que asseguri que la para la policia pels seus ‘looks’, la seva elegància natural potser la portarà a la portada de ‘Vogue’, que aconsegueix sentir-la cantar «‘a mí me suda la polla quédate solo, solo’», en el seu tema ‘Hoy’, i quedi fins i tot fi.

Dora va viure el confinament com «un ‘chance ‘d’aprenentatge», va explicar en el seu Instagram mentre publicava el seu tema ‘Stay’. «En moments difícils com aquests us regalo aquesta cançó que parla de crear-te el teu món interior a base del que tens», va explicar als seus 79.100 seguidors. Va ser la mateixa actitud amb què va encarar la mort de la seva mare, amb només 14 anys, que la va fer més gran abans de temps, ha explicat. Si alguna cosa va heretar de Bimba va ser l’ímpetu, creu Dora: ja sabia que la seva nena volia ser una estrella i espera que estigui orgullosa on sigui amb el que «està armant».