Peces pop

El Vinted del glamur: a subhasta roba de Mick Jagger, Penélope Cruz i Nicole Kidman

  • Christie’s subhasta 55 lots de la col·lecció que L’Wren Scott va dissenyar per a habituals de l’alfombra vermella

  • La recaptació, que podria arribar als 175.000 euros segons els organitzadors, anirà a parar a beques per a estudiants de moda

Combo Más Periódico

Combo Más Periódico

4
Es llegeix en minuts

Mick Jagger volia portar una cosa «molt anglesa», com les fulles de roure, per a la seva actuació de 2013 al Festival de Glastonbury. Va fer l’encàrrec a la dissenyadora L’Wren Scott, també la seva parella, que es va inventar una jaqueta plena d’aquestes, a base de lluentons, el setí negre amb prou feines visible fora de les solapes. El cantant dels Rolling Stones va aparèixer, efectista, davant dels 135.000 espectadors que l’aclamaven aquell 30 de juny, però a ningú li va semblar més anglès que de costum. Glamouflage, va anomenar L’Wren Scott el ‘blazer’: entre el verd i el daurat, al públic li va semblar de camuflatge, i ningú va caure en les fulles de roure des de la distància. 

És la peça estrella de la subhasta L’Wren Scott Collection, que Christie’s porta a terme de forma virtual fins a l’1 de juliol. La segona és una jaqueta amb papallones blaves brodades, que Jagger va lluir també el 2013 en un concert a Hyde Park: la casa de subhastes estima un preu inicial entre 24.000 i 35.000 euros per cada peça. La col·lecció comprèn un total de 55 lots entre els quals predominen vestits d’alfombra vermella. Nicole Kidman i Amy Adams es comptaven entre els clients de L’Wren Scott, una de les dissenyadores més influents de Hollywood. I també Naomi Campbell, Madonna i Michelle Obama.

Gràcies a un dels seus vestits, inclòs en la subhasta, Penélope Cruz va eclipsar en la première de ‘Skyfall’ el 2012 Javier Bardem, que acudia com a part del repartiment. Entallat, amb generós escot i lluentons daurats, Cruz va robar els focus al seu marit convertida en l’«epítom d’un Oscar», va avaluar la consultora de moda Kerry Taylor. Els dissenys de L’Wren Scott tenien entitat pròpia. Nicole Kidman, que la va conèixer a fons el 1999 gràcies a ‘Eyes Wide Shut’, va destacar que era «excepcionalment distingida i refinada però també molt sexi, la seva roba mostra aquesta combinació». L’actriu australiana va apostar per ella fins i tot en els Oscars, portant el 2013 un model inspirat en els mosaics de Gustav Klimt. Gràcies a L’Wren Scott també va sortir el vestuari de pel·lícules com ‘Ocean’s Thirteen’ o ‘Diabòliques’.

Un final atroç

El seu suïcidi el 2014 va commocionar el món del cine i el de la moda. L’assistent de L’Wren Scott, a qui havia citat 90 minuts abans a través d’un missatge de mòbil, va trobar el cos, penjat d’una bufanda lligada al pom de la porta al seu luxós apartament de Manhattan. Pel que sembla no passava per un bon moment financer: havia cancel·lat la seva participació en l’última setmana de la moda de Londres per «retards en la producció de la seva col·lecció», la seva companyia, LS Fashion Ltd, arrossegava un deute de prop de sis milions de dòlars i fins i tot es va arribar a especular amb el tancament. «Ella tenia una gran presència i el seu talent era molt admirat, no únicament per mi», va declarar Mick Jagger a través de les xarxes socials, després d’abandonar molt de pressa la gira que els Rolling Stones feien a Austràlia i tornar a Nova York quan es va assabentar de la mort. La seva dimensió com a parella del cantant, que va conèixer el 2001, no va trigar a posar-se en relleu en les necrològiques.

Un any després de la seva mort, Jagger creava la beca de moda L’Wren Scott, per a alumnes de la prestigiosa Central Saint Martins. El total del que es recapti amb la subhasta de Christie’s –els seus organitzadors calculen que entre 70.000 i 150.000 lliures, aproximadament de 81.000 a 175.000 euros al canvi– es destinarà a finançar-la. Ajudar que un estudiant entri al competitiu món de la moda faria molt feliç L’Wren Scott, afirma la directora de vendes de Christie’s, Caitlin Yates

El que volen les dones

Notícies relacionades

La dissenyadora abans va ser model. Atès el seu 1,91 d’alçada, el fotògraf Bruce Weber la va animar a provar sort a París durant una sessió de fotos per a Calvin Klein. Ho va fer, sense haver complert els 18 anys, i a principis dels 90 va tornar a Califòrnia per treballar com a estilista. L’any 2000 va ser directora d’estilisme de la gala dels Oscars i, ja bregada a l’alfombra vermella, sis anys després s’animava a presentar la seva primera col·lecció, Little Black Dress. «He vestit milions de cossos al llarg dels anys i això em permet saber el que volen les dones i, sobretot, el que realment funciona», va declarar L’Wren Scott, que va començar amb els seus esbossos ateses les poques opcions per a dones de la seva alçada. Des dels 12 anys ja creava i dissenyava la seva pròpia roba, no li era fàcil trobar talles. 

Nascuda com a Luann Bambrough a Utah (els Estats Units), filla adoptiva d’una família mormona, es va treure la vida el 17 de març del 2014, el mateix dia en què un altre geni malaguanyat de la moda, Alexander McQueen, hauria complert 45 anys. Ara, set anys després de la seva mort, la subhasta de les seves creacions torna a l’actualitat una dissenyadora que va saber fer brillar les actrius de Hollywood sense excentricitats, traient partit del glamur i la bellesa clàssica.