Perfil

Mark Bezos, el germà (gairebé clon) que serveix per a tot

  • El benjamí, que acompanyarà el magnat en el seu primer viatge espacial, també gestiona una firma d’inversions familiar

Mark Bezos, el germà (gairebé clon) que serveix per a tot
2
Es llegeix en minuts

Jeff Bezos, fundador d’Amazon, s’enlairarà el 20 de juliol en el primer viatge tripulat de la seva companyia, Blue Origin, amb destinació a l’espai. L’acompanyaran en aquesta aventura sis passatgers que hauran de desemborsar sumes astronòmiques (mai més ben dit) per adquirir els bitllets i... el seu germà petit, Mark, perquè, segons ha explicat el magnat, són «els millors amics». 

A més de passar a la història com un dels primers turistes espacials, amb aquest comunicat Mark s’ha convertit també en un dels noms més buscats. Casat i pare de quatre fills, té 53 anys i una germana mitjana, Christina. Tots ells són multimilionaris, igual que els seus progenitors, Jackie i Mike, ja que el propietari d’Amazon els va convèncer d’invertir en accions de la seva empresa quan la va treure al mercat, cosa que els va deixar la vida solucionada a ells i a unes quantes generacions següents.  

«Jo soc el que té el compte més petit»

En una entrevista recent, com a resposta a un periodista que recalcava la sorprenent semblança física entre els dos germans, Mark no es tallava un pèl al declarar amb sornegueria: «Si no saps diferenciar-nos, jo soc qui té el compte bancari més petit» (tot i així, la seva vivenda a l’estat de Nova York està valorada en més de 10 milions d’euros i té camp de golf propi). Precisament, el seu sentit de l’humor és un tret que destaquen tots els que el coneixen (de fet, el Jeff, abonat a un cert histrionisme en les riallades, va afirmar: «És un tio molt graciós, em fa riure constantment»). Una cosa de la qual també va presumir en una xerrada TedEx sobre el seu sorprenent estatus de bomber voluntari. 

Notícies relacionades

Professionalment, Mark és llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques i ha treballat en companyies de renom d’aquest sector com Saatchi & Saatchi, fins que el 1999 va crear la seva empresa de màrqueting, que va vendre al cap de poc temps. Aquell mateix any també es va convertir en el director de la Bezos Family Foundation, que contribueix a impulsar l’educació infantil.

Com tot milionari, el petit dels Bezos també mostra bon ànim per conciliar filantropia i fons d’inversió: fa gairebé dues dècades es va incorporar a la fundació Robin Hood, que recolza la lluita contra la pobresa, i va cofundar la firma de capital privat HighPost Capital, en les juntes directives del qual segueix en l’actualitat.