Velada boxística

Logan Paul, l’estrella de Youtube que va sobreviure a Mayweather

La polèmica celebritat d’internet aguanta els cops d’una versió bondadosa de la llegenda de la boxa en un combat d’exhibició

Ex-world welterweight champion Mayweather fights YouTube star Logan Paul

Ex-world welterweight champion Mayweather fights YouTube star Logan Paul / CHANDAN KHANNA (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sobreviure als punys de la llegenda de la boxa Floyd Mayweather no és poca cosa. Encara que tot fos un teatret –no precisament barat, ho veureu–, ho va aconseguir diumenge, 6 de juny, l’estrella de Youtube Logan Paul en un combat d’exhibició celebrat a l’estadi Hard Rock de Miami. El nord-americà, de 26 anys, celebritat d’internet amb abundants polèmiques al seu currículum, va aguantar (l’entrenament per a la cita era visible) els vuit assalts pactats amb l’exboxejador, de 44 anys. No hi va haver guanyador. Però el resultat va ser el que de veritat buscaven tots dos: guanys milionaris, igual com l’audiència de l’esdeveniment. Deixar fora de combat Paul als dos minuts no hauria sigut un bon negoci, és clar. S’ha d’apuntar que un simple clatellot de l’excampió mundial en cinc categories diferents fa cruixir fins al mateix coll de Fernando Alonso. El mateix Floyd Mayweather no s’amagava en la prèvia del combat: «És com robar un banc de manera legal [...] El meu sobrenom és Money per alguna raó». Es diu que un centenar de milions de dòlars per a ell, i unes dos o tres desenes per al youtuber nascut a Westlake (Ohio). 

No era el primer combat d’aquest tipus que feia Logan Paul, que té un germà, Jake –un altre peça, per cert–, que juga a la mateixa lliga de ‘celebrities’ de la xarxa. Ja el 2018 va lluitar contra una altra estrella d’internet, KSI, en un esdeveniment que va ser catalogat com el «més gran de la història d’internet». L’origen de Logan Paul com a personatge es troba en l’extinta aplicació de vídeos curts Vine, en la qual es va fer un nom fent esquetxos d’humor. Va arribar a tal popularitat (ara, per exemple, a Youtube té més de 23 milions de subscriptors) que el seu personatge es va fer gegant, i va arribar a treballar en sèries de televisió i protagonitzar campanyes publicitàries.

Notícies relacionades

Des del 2016 actiu a Youtube, on es va convertir ràpidament en un dels creadors de contingut que més diners pastaven, va anar multiplicant les seves facetes. A més de youtuber, boxejador ocasional (hi va veure filó), ‘‘influencer’’ (a Instagram suma més de 20 milions de seguidors) i actor, també ha publicat algunes cançons prescindibles. 

Però per moltes cares que ensenyi, Paul sempre està lligat a la polèmica. També va ser criticat en el seu intent musical –que va fent a comptagotes– pel seu masclisme a la cançó ‘No handlebars’, publicada el 2017. O, sense anar més lluny, l’organització de l’esmentada vetllada boxística no està exempta de queixes dels aficionats a aquest esport. Però un episodi escabrós persegueix especialment aquest nord-americà amb prou taques com per qualificar de repugnant. Va publicar un vídeo a Youtube gravat a Aokigahara, l’anomenat ‘bosc dels suïcidis’, als peus de la muntanya Fuji (Japó), en la qual apareixia una persona que s’havia tret la vida penjant-se en un arbre. A les imatges, ell i els amics que l’acompanyaven es reien de la situació. Després de viralitzar-se, el vídeo va ser eliminat. Va perdre patrocinadors, seguidors, però no sembla que perdés gaire més. Va trontollar la seva figura, van caure en picat els ‘followers’, però, després d’unes disculpes, ha continuat generant milions i milions de dòlars. L’últim exemple, diumenge.