Bimini Bon Boulash: la ‘drag’ que vol canviar el món

Aquesta ‘performer’ d’orígens «profundament obrers» és una de les estrelles revelació del 2021: fa de model, dissenya, actua i escriu

Bimini Bon Boulash: la ‘drag’ que vol canviar el món
2
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En qüestió de quatre mesos ha passat de 40.000 seguidors a Instagram a més de 800.000. Un creixement que supera el 2.000% i que l’ha catapultat d’actuar de matinada a bars de Londres a convertir-se en una musa ‘queer’ internacional, una explosió de popularitat que ni ella mateixa podia imaginar-se. És Bimini Bon Boulash, el nom de ‘drag queen’ de Tommy Hibbitts, de 27 anys i originària de Norwich (Regne Unit), i una de les estrelles revelació del 2021, que ha saltat a la fama després de quedar finalista a l’edició britànica del ‘reality’ ‘RuPaul’s Drag Race’, enamorant el públic amb el seu carisma i, de fet, aconseguint més èxits professionals que la guanyadora de la temporada. 

Periodista que actua, canta i balla

Des que va acabar el concurs al març no ha deixat de treballar. El seu últim èxit ha sigut convertir-se en una de les protagonistes del videoclip ‘Confetti’, l’últim senzill del grup Little Mix (les Spice Girls de l’era postmil·lennista), presumint dels seus increïbles moviments i elasticitat. Ballar no és el seu únic talent: actua, canta, fa monòlegs i improvisació (de fet, va arrasar a ‘RuPaul’s Drag Race’ gràcies a aquestes categories), dissenya roba, treballa de model i escriu (té la carrera de Periodisme i publicarà, a finals d’any, un llibre amb Penguin Books sobre el món a través de l’òptica d’una ‘drag queen’ d’esquerres). 

Com diria Paquita Salas, una artista 360º, inclassificable en un sol gènere, i no només en la seva vida professional: també s’ha declarat una persona no-binària, rebutjant etiquetar-se en «una caduca dicotomia» entre «home i dona». Precisament, aquesta androgínia que la caracteritza és, segons va explicar en una entrevista amb l’edició britànica de ‘Vogue’, el que li estava obrint tantes portes al món de la moda. «Aquesta indústria sempre ha estat a l’avantguarda de la subversió del gènere», va explicar a l’article, que la defineix com «una ‘bad bitch punk’ que trenca estereotips». 

Bimini, una ‘drag’ d’esquerres. / Instragram

«Justiciera social»

Notícies relacionades

Com a model i dissenyadora, Bimini pot entretenir-se hores citant els clàssics de la moda, com John Galliano, Vivienne Westwood o Alexander McQueen, tres de les seves grans influències, però els seus posats tenen poc d’acadèmic. D’orígens «profundament obrers», Bimini denuncia constantment els rols de classe a la indústria i la necessitat de tornar-la menys elitista. Ho demostra quan barreja en els seus looks de portada i editorials influències del ‘high fashion’ com Isabella Blow amb icones de la revista eròtica i els baixos fons com Katie Price. Per exemple, la mateixa RuPaul en persona la va homenatjar per crear un ‘look’ de «putot obrer ‘fashion’»: una netejadora amb guants de fregar, però amb estampat de lleopard. 

«La meva meta sempre és sentir-me incòmoda», resumeix Bimini quan parla del seu futur. I no només perquè els seus ‘outfits’ barregin formes impossibles, talons altíssims i cossets massa ajustats. «Vaig estudiar Periodisme perquè volia ser una justiciera social, i amb el ‘drag’ i la moda segueixo el mateix objectiu», va afirmar en una altra entrevista. En això ha convertit el seu jo artístic: en una plataforma per reivindicar una societat més justa que, als seus ulls, es tradueix en un discurs polític transinclusiu, antipatriarcal, obrer i, sobretot, vegà.

Temes:

Moda Humor Música