Aire fresc a l’estil ‘british’

Rose Williams: així és l’heroïna de ‘Sanditon’

  • La jove actriu d’Ealing va captivar com a protagonista de ‘Sanditon’, sèrie que els fans han aconseguit amb el seu suport que renovi per dues temporades més

  • Aquest any compartirà pantalla amb Isabelle Huppert i Lesley Manville en una de nova, ‘La señora Harris en Nueva York’

Rose Williams: així és l’heroïna de ‘Sanditon’
2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quan es va anunciar l’adaptació en sèrie de ‘Sanditon’, alguns es van preguntar com tenia Andrew Davies, el seu creador, el valor d’explicar una història que Jane Austen no havia arribat a acabar. I quan la primera temporada es va acabar, per descomptat, molts austenites es van enfurismar pel desenllaç, menys amable del que Austen hauria volgut, segurament.

Molts altres espectadors, tanmateix, es van enfadar simplement perquè la primera temporada es va acabar. I perquè la cadena ITV (aquí la va estrenar Cosmo i encara es pot veure a Filmin) va decidir no fer-ne una segona. D’un temps ençà, els fans de ‘Sanditon’, coneguts col·lectivament com la Sanditon Sisterhood, munten campanyes a través de les xarxes o fins i tot en espais oberts per exigir la pròrroga que Austen no va escriure, i finalment ho han aconseguit: la productora ha anunciat que rodarà dues temporades més.

Enamorar sense esforç

¿Què tenia ‘Sanditon’ per causar tanta passió? D’entrada, una protagonista, Rose Williams (Ealing, 1994), captivadora sense escarafalls en el paper de Charlotte Heywood, una jove que deixa la vida rural per instal·lar-se a la localitat pesquera del títol, ara camí de reconvertir-se en una destinació dee costa. La nostra heroïna passa de viure a casa del seu pare, amb el seu piano i els seus brodats com a principals formes de passar el temps, a moure’s en un paisatge on la seducció, l’adulteri i l’enveja marquen el dia a dia.

Notícies relacionades

Es pot pensar que Williams va passar de 0 a 100 en qüestió de segons. I, de fet, això és més o menys el que va trigar a aconseguir el paper: «Vaig saber del projecte un divendres, vaig enviar una cinta diumenge i dilluns tenia el paper», va explicar a ‘Glamour’. Però en realitat ha sigut més una cursa de fons. Ja fa sis anys es va deixar caure per la sèrie ‘Casualty’ i va començar el seu curs com a princesa Claude de Valois a ‘Reign’, un paper que havia de ser de 3 episodis, però va acabar sent de gairebé 40.

El seu regnat s’estendrà pròximament al cine: aquest any l’hauríem de veure com a infermera enfrontada a un terrorífic torn de nit a ‘The power’ i com l’aspirant a actriu Pamela Penrose, una mena de Jayne Mansfield, en la nova versió de ‘La señora Harris en Nueva York’, que lideren les grans Isabelle Huppert i Lesley Manville. Centrada en la fascinació d’una dona de fer feines per un vestit de Dior, sembla una pel·lícula ideal per a Williams, estudiant de moda abans que actriu. I com Harris, devota de Dior.