Aire fresc a l’estil ‘british’

Rose Williams: l’estrella de ‘Sanditon’ que convidaries a prendre el te

Rose Williams: l’estrella de ‘Sanditon’ que convidaries a prendre el te
  • La jove actriu d’Ealing va captivar com a protagonista de ‘Sanditon’, sèrie que els fans volen ressuscitar

  • Aquest any compartirà pantalla amb Isabelle Huppert i Lesley Manville en una nova ‘La señora Harris en Nueva York’

Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

ver +

Quan es va anunciar l’adaptació a sèrie de ’Sanditon’, alguns es van preguntar com tenia Andrew Davies, el seu creador, el valor d’explicar una història que Jane Austen no havia arribat a acabar. I quan la seva primera temporada es va acabar, per descomptat, molts austenites es van enfurismar pel desenllaç, menys amable del que Austen hauria volgut, segurament.

Molts altres espectadors, no obstant, es van enfadar simplement perquè la primera temporada va acabar. I perquè la cadena ITV (aquí la va estrenar COSMO i encara pot veure’s a Filmin) va decidir no fer-ne una segona. D’algun temps ençà, els fans de Sanditon, coneguts col·lectivament com la Sanditon Sisterhood, munten campanyes a través de les xarxes o fins i tot en espais oberts per exigir la pròrroga que Austen no va escriure.

Enamorar sense esforç

¿Què tenia ‘Sanditon’ per causar tanta passió? D’entrada, una protagonista, Rose Williams (Ealing, 1994), captivadora sense escarafalls en el paper de Charlotte Heywood, jove que deixa la vida rural per instal·lar-se a la localitat pesquera del títol, ara camí de reconvertir-se en destinació costanera. La nostra heroïna passa de viure a casa del seu pare, amb el piano i els brodats com a principals maneres de passar el temps, a moure’s en un paisatge on seducció, adulteri i enveja marquen el dia a dia.

Pot pensar-se que Williams va passar de 0 a 100 en qüestió de segons. I, de fet, això és més o menys el que va tardar a aconseguir el paper: «Vaig conèixer el projecte un divendres, vaig enviar una cinta diumenge i dilluns tenia el paper», va explicar a Glamour. Però en realitat això seu ha sigut més una cursa de fons. Fa ja sis anys es va deixar caure per la sèrie ‘Casualty’ i va començar el seu curs com a princesaClaude de Valois a ‘Reign’, paper que havia de ser de tres episodis, però que va acabar sent de gairebé quaranta.

Notícies relacionades

El seu regnat s’estendrà pròximament al cine: aquest any l’hauríem de veure com a infermera enfrontada a un terrorífic torn de nit a ‘The power’ i com l’aspirant a actriu Pamela Penrose, espècie de Jayne Mansfield, en la nova versió de La señora Harris en Nueva York que lideren les grans Isabelle Huppert i Lesley Manville. Centrada en la fascinació d’una dona de fer feines per un vestit de Dior, sembla una pel·lícula ideal per a Williams, estudiant de moda abans que actriu. I com Harris, devota de Dior.