Gjon’s Tears: l’autor de la ‘banda sonora’ de Rocío Carrasco
La cançó ‘Tout l’Univers’, amb què anirà a Eurovisió representant Suïssa, va acompanyar el programa ‘Rocío. Contar la verdad para seguir viva’
El tema és el més venut a iTunes des del seu salt al plató de Mediaset

Té 22 anys i només quatre temes propis, però amb els dos últims està arrasant. Amb ‘Tout l’Univers’ –el més recent–, és un dels grans favorits per guanyar per Suïssa el Festival d’Eurovisió, que se celebrarà el maig que ve a Rotterdam (Països Baixos). Seria la primera vegada en 35 anys que el certamen el guanyaria una cançó interpretada en francès.
El tema el va escriure ell mateix junt amb Wouter Hardy, Nina Sampermans i Xavier Michel en un retir d’artistes per compondre cançons. És la banda sonora del documental de Telecinco ‘Rocío: Contar la verdad para estar viva’. Gjon va interpretar en directe la peça diumenge passat al plató de Mediaset durant l’estrena del programa, que va ser líder en audiència, amb 3,7 milions de telespectadors i 33,2% de ‘share’. Des d’aleshores, la cançó és la més venuda a iTunes i la més buscada a l’‘app’ Shazam a Espanya.
Arrels albaneses
Gjon va néixer al cantó francòfon de Friburg, tot i que les seves arrels familiars són albaneses. El seu nom real és Gjon Muharremaj. Va entrar al món de la música gràcies al seu avi. Als 9 anys, li va cantar el ‘Can’t help falling in love with you’ d’Elvis Presley i l’avi es va emocionar fins a la llàgrima. D’aquí ve el seu nom artístic: Gjon’s Tears (en anglès, 'les Llàgrimes de Gjon’). L’home es va entestar que el nen s’havia de dedicar a la música. Per això, el 2011 va decidir apuntar-lo a l’edició albanesa del ‘Got Talent’, que estrenava la primera temporada. El Gjon tenia 12 anys.
L’avi no s’equivocava: el fill va acabar tercer en el xou. L’any següent, Gjon va participar en un altre espai cercatalents de la tele, en aquest cas la suïssa: el Die grössten Schweizer talente, on es va plantar a les semifinals. El 2018 va treure el seu primer ‘single’, titulat ‘Babi’ i dedicat al seu pare, que va ser número u a Albània. Aquell mateix any va publicar el seu segon senzill, ‘Back in light’, interpretat en anglès.
Però la seva consagració definitiva va arribar el 2019 al concursar en l’edició francesa de ‘La voz’, on també va arribar a semifinals formant part de l’equip de Mika. Entrava definitivament al firmament musical del seu país i formava la seva pròpia banda de música indie: Gjon’s Tears & The Weeping Willows.
A la ‘pole’ del festival
Notícies relacionadesAixí, l’artista es va decidir a intentar representar Suïssa a Eurovisió. Gjon’s Tears es declara seguidor del certamen des que el 2011 va veure actuar al Festival Aurela Gaçe representant Albània. Volia ser allà, com ella. Per això, després del seu pas per ‘La voz’ va enviar a la televisió suïssa un tema compost per ell junt amb Alizé Oswald, Jeroen Swinnen i Xavier Michel per intentar anar al certamen del 2020. La direcció va arribar a rebre més de 500 cançons, però finalment es va decantar per la seva ‘Répondez-moi’, dedicada als immigrants. Tot i que no era el gran favorit d’Eurovisió el 2020, Gjon’s Tears estava molt ben col·locat en les apostes. Però el festival finalment va ser cancel·lat per la pandèmia.
A YouTube, la seva ‘Répondez-moi’ ja ha sigut visualitzada gairebé tres milions de vegades. Vist l’èxit, la televisió del seu país no va dubtar a proposar-li que el representés al festival d’aquest any i ell va acceptar sense titubejar. Al publicar el ‘Tout l’Univers’ es va posar primer en les apostes; lloc que es disputa amb la maltesa Destiny. A Rotterdam, la cosa serà entre ells dos.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.