Hailee Steinfeld: hi ha nova superheroïna a Hollywood

L’actriu comença el rodatge de ‘Hawkeye’, la sèrie de Disney+ amb què entra en gran en l’univers Marvel

LOS ANGELES  CALIFORNIA - JANUARY 26  Hailee Steinfeld attends the 2020 Grammy after party hosted by Universal Music Group on January 26  2020 in Los Angeles  California    Sarah Morris Getty Images AFP    FOR NEWSPAPERS  INTERNET  TELCOS   TELEVISION USE ONLY

LOS ANGELES CALIFORNIA - JANUARY 26 Hailee Steinfeld attends the 2020 Grammy after party hosted by Universal Music Group on January 26 2020 in Los Angeles California Sarah Morris Getty Images AFP FOR NEWSPAPERS INTERNET TELCOS TELEVISION USE ONLY / Sarah Morris

3
Es llegeix en minuts
Noelia Sastre

«Aquest podria ser el paper que defineixi la seva carrera en els pròxims anys», deien a la revista nord-americana ‘The Hollywood Reporter’ quan es va saber que Hailee Steinfeld entrarà en l’univers Marvel per la porta gran, interpretant Kate Bishop a ‘Hawkeye’ (Ull de Falcó), la sèrie que estrenarà Disney+ el 2021.

De fet, les proves ja circulen per les xarxes socials des de fa dies en forma de fotos i vídeos del rodatge als carrers de Nova York, on l’actriu i cantant californiana, de 23 anys, comparteix escenes amb el protagonista, Jeremy Renner, que fa de Clint Barton. Les aventures d’Ull de Falcó se centraran en el mestre i la seva avantatjada alumna i estaran ambientades en el Nadal del 2024. Amb ells, Vera Farmiga com a Eleanor Bishop, mare de Kate; Florence Pugh donant vida a l’espia i assassina Yelena Belova, germana de Black Widow, iTony Dalton com a Jack Duquesne. 

‘Hawkeye’ és la nova aposta televisiva d’una actriu que no ha deixat de treballar des que els germans Coen li van donar el paper de Mattie Ross en el western ‘Valor de llei’ (2010). Després de vuit proves de càsting, Steinfeld va resultar elegida per defensar el personatge junt amb Jeff Bridges, Matt Damon i Josh Brolin.

Nominació a l’Oscar

Allò va sortir tan bé que la van nominar a l’Oscar com a millor actriu de repartiment. Des d’aleshores, ha participat en films com ‘El joc d’Ender’, ‘Deute d’honor’, ‘Begin again’, ‘Romeu i Julieta’ (en van canviar el guió per adaptar-lo a la seva edat, llavors 14 anys), ‘Bumblebee’ (‘spin-off’ de Transformers) o ‘Al filo de los diecisiete’ (comèdia adolescent per la qual va ser nominada al Globus d’Or). També li ha posat veu a Gwen Stacey-Spider Woman a la pel·lícula d’animació ‘Spider-Man: Un nou univers’, guanyadora de l’Oscar. 

De mare interiorista i pare entrenador personal, té una d’aquestes curioses genètiques americanes en les quals es barreja sang jueva, filipina, afroamericana, britànica, irlandesa i alemanya. I és sens dubte un talent precoç: va començar a actuar als vuit anys en curtmetratges, sèries i anuncis. Per això estudia a casa des de l’any 2008. A més, diu que també li agradar ser darrere de la càmera, en la direcció i la producció. De fet, en el seu penúltim gran projecte, la sèrie ‘Dickinson’, d’Apple TV, Steinfeld no només encarna la famosa poeta del segle XIX: també presenta la seva cançó ‘Afterlife’ (en la seva carrera musical hi ha dos treballs discogràfics) i s’estrena com a productora executiva en aquesta entrega amb què pretén arribar als seus fans de la generació Z. 

En l’univers d’Emily Dickinson

Notícies relacionades

«Espero que sentin la mateixa valentia que Emily Dickinson», va dir a Variety en l’estrena de la sèrie, que ha renovat per a una segona temporada i que explica l’adolescència de la poeta a mitjans del segle XIX, quan comença a escriure i s’enamora de la seva millor amiga, Sue Gilbert, promesa del seu germà Austin. Una relació, la d’aquestes dues amigues, que ha sigut objecte de debat durant dècades. «Els especialistes continuen analitzant i descobrint detalls. Dickinson es va passar la vida lluitant per ser compresa i la Sue va ser una de les poques persones que la va estimar com era, tot i que resultés ser dona i a més la seva cunyada». 

Encarnar algú que ha existit és complicat. I donar vida a una poeta tan admirada, encara més. Per Steinfeld, la diferència amb altres biopics és el to de la sèrie: una barreja d’humor, estètica de l’època i música moderna. «Hi ha tants paral·lelismes amb la nostra situació actual... Ella va lluitar per ser compresa com a artista i com a dona, igual que ara. Les coses no han canviat tant», insisteix aquesta joveníssima actriu, a la qual estem veient créixer en pantalla.

Temes:

Marvel