Lindsay Wagner, de dona biònica a dibuix animat

zentauroepp55719962 mas periodico personaje del videojuego  death stranding    b201105135435

zentauroepp55719962 mas periodico personaje del videojuego death stranding b201105135435

2
Es llegeix en minuts
Quim Casas

Lindsay Wagner tenia 26 anys –va néixer a Los Angeles el 1949– quan els productors d’Universal Television li van donar el protagonisme absolut de ‘La mujer biónica’, sèrie que s’allargaria del 1976 al 1978.

Abans havia aparegut en diversos episodis d’‘FBI’, ‘Galería nocturna’, ‘Los casos de Rockford’ i 'Marcus Welby’, i havia interpretat un personatge episòdic en una desena d’entregues d’‘El hombre de los seis millones de dólares’, sèrie de notori èxit protagonitzada per un pilot de proves que pateix un greu accident i és reconstruït, mitjançant un avançat procediment, amb un braç, un ull i dues cames biòniques que el converteixen en una arma cíborg, veloç i mortífera.

 

 

Al personatge encarnat per Wagner en aquella sèrie, Jaime Sommers, li passa una cosa similar. És una tennista d’elit que pateix un aparatós accident en paracaigudes i és reconvertida en una dona igual de veloç i combativa mitjançant un braç i dues cames biòniques. A diferència del seu homòleg masculí, Sommers té una oïda artificial en comptes d’un ull sintètic. Havia funcionat bé en aquells episodis, així que Universal va brindar a Wagner la seva pròpia sèrie, un ‘spin-off’ en tota regla.

Lindsay Wagner, en una foto recent. / Arxiu

Encasellada

Wagner, com l’actor d’El hombre de un millón de dólares, Lee Majors, va quedar encasellada en aquest personatge, pel qual va guanyar el premi Emmy el 1977. Quan les coses anaven mal dades per a tots dos, sempre tenien a l’abast els herois biònics: el 1987 i el 1989 van protagonitzar els telefilms ‘El regreso del hombre nuclear y la mujer biónica’ i ‘La mujer biónica’; en el repartiment de la segona figurava una gairebé debutant Sandra Bullock.

Les aventures de la parella reviscuda amb components electrònics van perdre interès. Wagner va saltar d’altres sèries de televisió a molts, moltíssims, telefilms. En el cine mai va trobar un forat malgrat intentar-ho al principi: a ‘Encuentro en Marrakech’ (1973) va formar parella amb Peter Fonda en un drama romàntic i amb aroma ‘hippy’ ambientat a la ciutat marroquina, i a ‘Halcones de la noche’ (1981) va compartir escenes amb Sylvester Stallone en un ‘thriller’ amb terrorisme de fons. I poc més digne d’interès.

El camp del videojoc, als seus 70 anys, li ha donat una nova oportunitat: Wagner va ser seleccionada pel famós dissenyador i director Hideo Kojima per posar veu a un dels personatges de ‘Death Stranding’, el seu videojoc per a PlayStation 4 estrenat fa un any.

El creador de ‘Death Stranding’,
admirador de la intèrpret, de 70 anys, li ha donat una nova oportunitat

Kojima és un declarat admirador de la dona biònica. Es va entrevistar amb Wagner i, després de tres hores de conversa, en què pel que sembla va fer plorar d’emoció l’actriu al descriure-li el seu projecte, la va convèncer per participar-hi. Li va explicar que els protagonistes del joc no necessàriament han de lluitar ni fer ús de la violència, i que l’atmosfera que els envolta és molt misteriosa. 

Notícies relacionades

Sigui perquè es va emocionar o perquè no està de més tornar a les pantalles, tot i que sigui les dels videojocs, Wagner va acceptar posar veu al personatge de Bridget Strand. No està sola: el danès Mads Mikkelsen i la francesa Léa Seydoux també han participat en el videojoc.