10 coses que cal saber de Jaime Lorente

zentauroepp55411813 t ssies  10 cosas que hay que saber de jaime lorente  m s pe201014192112

zentauroepp55411813 t ssies 10 cosas que hay que saber de jaime lorente m s pe201014192112

3
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

El Denver de ‘La casa de papel’ el va convertir en ídol de masses. El seu nou repte: protagonitzar la superproducció d’Amazon Prime Video sobre El Cid. A continuació, la seva trajectòria en 10 claus.

 

1. BON MURCIÀ

Va néixer a Múrcia fa 28 anys i no ha perdut contacte amb les seves arrels. Torna sempre que pot i es lamenta que el ritme vertiginós que imposen els rodatges no li deixi més temps per visitar la seva família i amics. És el quart de cinc germans i la seva faceta favorita és la de ser ‘tito’.  

2. DESPERTAR VOCACIONAL

Gràcies a un dels seus professors va començar a interessar-se per la interpretació. Es va matricular en el batxillerat d’Arts Escèniques i es va convertir en un somiador, en un noi de caràcter més introspectiu. Va continuar estudiant Art Dramàtic i va descobrir que quan pujava a un escenari perdia la timidesa i es transformava per complet en el personatge.

3. PASSIÓ PEL TEATRE

És la disciplina que més disfruta, potser perquè es va formar sobre les taules. El seu primer gran èxit va ser com a protagonista de la icònica Equus, en la qual va aconseguir abocar tot el seu carisma. També va participar a ‘El público’, d’Àlex Rigola  o ‘La venganza de las mujeres’. Acaba d’estrenar el monòleg del dramaturg argentí Santiago Loza ’Matar cansa’ al Teatre Kamikaze de Madrid

4. VA ARRIBAR ‘LA CASA DE PAPEL’

El 2016 es va afegir al repartiment de ‘El secreto de Puente Viejo’ amb un personatge recurrent, el de l’Elías Mato, un jove químic amb intencions tèrboles. Va aparèixer en 27 episodis i va coincidir amb Álvaro Morte, amb el qual tornaria a retrobar-se a ‘La casa de papel’. 

5. 15 MILIONS DE FANS

L’impacte mediàtic del compte d’Instagram de Lorente era moderat fins que, d’un dia per a l’altre, els seus seguidors en xarxes van començar a créixer exponencialment de 10.000 en 10.000. En aquests moments és un dels actors espanyols amb més seguidors, 15,4 milions.  

6. POLÈMICA A LES XARXES

No té pèls a la llengua a l’hora de carregar contra VOX. «Em produeixen un fàstic infinit. Les vostres maneres són un pou de merda, com la vostra educació», va dir en un tuit. En una altra ocasió també va afirmar sentir-se «violat» pels missatges intimidatoris que havia rebut d’alguns fans. 

7. EL PES DE LA FAMA

Reconeix no haver portat bé l’exposició pública en els últims anys i no li importa confirmar que ha hagut de rebre ajuda psicològica per enfrontar-se a aquesta pèrdua d’intimitat. La pandèmia li ha servit per centrar-se, recol·locar les seves preferències i necessitats i aprendre a dir «no».  

8. FACETA DE POETA

És autor del llibre ‘A propósito de tu boca’, que recull poemes que ha anat escrivint des de jove. En aquest descobrim la seva faceta més íntima a l’hora de parlar de l’amor, així com de les seves pors i inseguretats i d’algunes reflexions sobre el contradictori de la vida quotidiana. 

9. MARÍA PEDRAZA

Notícies relacionades

Es van conèixer als rodatges de ‘La casa de papel’ i ‘Élite’ i van començar una relació que ha superat, de moment, els complicats envits de l’èxit. L’actriu ja era una coneguda ‘instagramer’. Lorente també ha sigut model per a firmes com Azzaro i ara Bulgari

10. FUTBOLER

És aficionat al futbol des que el seu pare el va portar de petit a veure un partit a La Codomina. Al principi era seguidor del Deportivo de la Corunya, tot i que més tard es va fer matalasser l’any que l’Atleti estava a Segona. Ara es fa fotos amb Griezmann, que a més és fan de ‘La casa de papel’.