Julia Garner: a la pell d'una estafadora

L'actriu roda a Nova York, per a Netflix, una sèrie inspirada en Anna Sorokin, la falsa hereva alemanya que va estafar la 'jet'

zentauroepp55178003 new york  ny   september 29  julia garner is seen filming  i201008135357

zentauroepp55178003 new york ny september 29 julia garner is seen filming i201008135357 / Jose Perez Bauer-Griffin

4
Es llegeix en minuts
Noelia Sastre

La sèrie havia d’arribar a Netflix en algun moment del 2020, però, com tot aquest any, va amb retard, tot i que el rodatge d’‘Inventing Anna’ ha tornat aquests dies als carrers de Nova York després que la pandèmia obligués a suspendre’l al març. Allà hi ha Julia Garner convertida en Anna Delvey (o Sorokin, el seu cognom real), la dona russa que es va fer passar per una rica hereva alemanya i que va estafar amics, hotels, bancs, fons d’inversió, avions privats i tot allò que se li va posar davant en forma de brillantor i glamur. 

Anna Sorokin, durant el judici. / RICHARD DREW (AP)

Després d’un mediàtic judici, Sorokin va ser sentenciada l’any passat a entre 4 i 12 anys de presó i una multa de 199.000 dòlars, a més d’enfrontar la deportació a Alemanya quan compleixi sentència. Poc després d’escoltar el veredicte en una sala a la qual acudia vestida de roba de firma (estilista inclosa), Sorokin va parlar amb ‘The New York Times’, llavors des de la presó de Rikers Island. «No me’n penedeixo. Mentiria si digués el contrari. Probablement tornaria a fer-ho», insistia, reconeixent que va falsificar extractes bancaris per perseguir el seu gran somni: obrir un club privat de 40 milions de dòlars que volia batejar com a Anna Delvey Foundation. «La meva motivació mai van ser els diners, sinó el poder. No soc bona persona», va dir vestida amb la granota de la presó i unes ulleres de Celine. 

«La meva motivació 
no van ser els diners,
sinó el poder»,
va dir la
delinqüent en
una entrevista
des de la presó

Entre els seus contactes, l’hoteler André Balazs, el fill de Santiago Calatrava o l’ex editora gràfica de Vanity Fair Rachel Williams, que va testificar contra ella per robar-li més de 60.000 dòlars en un viatge a Marràqueix. Avui Sorokin escriu les seves memòries en una cel·la, Williams ha contactat amb HBO, Lena Dunham i l’editorial Simon & Schuster, i Netflix ha comprat els drets del reportatge publicat a la revista ‘New York’ sobre aquesta sucosa història per convertir-la en una sèrie de 10 capítols titulada ‘Inventing Anna’. Serà el primer projecte deShonda Rhimes, creadora d’‘Anatomía de Grey’ i ‘Scandal’, per a la plataforma que va pagar més de 100 milions de dòlars per fitxar-la. 

Mascaretes i pantalles

Entre els seus protagonistes, la flamant guanyadora de dos Emmy per ‘Ozark’. Amb vestit negre, un bolso Lady Dior vermell i el cabell llarg i llis, Julia Garner es posa a la pell de Sorokin en un rodatge que en aquests temps inclou mascaretes i pantalles transparents en els descansos. L’actriu novaiorquesa de 26 anys, filla d’artistes jueus, casada amb el cantant de Foster the People, també coneguda pels seus treballs a ‘The Assistant’, ‘Modern Love’ o ‘The Americans’, reconeix haver-se divertit molt amb aquest personatge. «Però també ha sigut un desafiament. L’accent és una bogeria, entre alemany i rus. Pot ser que sigui el més difícil que he fet. I com que no puc jutjar els meus personatges, vull que la gent entengui per què ho va fer». 

Durant la producció, Garner va viatjar fins a la presó d’Albion (Buffalo), on ara Sorokin compleix sentència. «Em va preguntar com la retrataré. Li vaig contestar que és molt complexa i em va demanar que la imités», explica l’actriu a ‘The Hollywood Reporter’. Quan la pandèmia va obligar a parar el rodatge portaven cinc episodis i Garner es passava 18 hores al dia gravant en una estació de metro de Brooklyn. «Com que no he parat de treballar els últims quatre anys, els primers tres mesos de pandèmia no vaig fer res més que dormir i treballar els meus accents» (el de Sorokin i el del seu personatge a ‘Ozark’, Ruth Langmore, la quarta i última temporada de la qual començarà a rodar a Atlanta al novembre). 

Julia Garner, com a Ruth Lagmore, a ‘Ozark’

.El personatge
és un desafiament.
Però, vull
aconseguir que la
gent entengui
per què ho va fer,
ha declarat
l’actriu

Notícies relacionades

En aquesta història de la falsa hereva assedegada de fama i poder hi ha més rostres coneguts. Anna Chlumsky (‘Veep’) en el paper de la Vivian, una reportera que investiga si Sorokin és un frau o el nou retrat del somni americà. Katie Lowes (‘Scandal’) com a Williams, la millor amiga enganyada. Laverne Cox (‘Orange is the new black’) com a Kacy Duke, entrenadora personal de famosos. I Alexis Floyd (‘The Bold Type’) a la pell del Neff, una aspirant a directora de cine que treballa com a conserge d’hotel i coneix la ciutat com ningú.

Rhimes porta a la pantalla aquesta història basada en el reportatge que Jessica Pressler (també productora de la sèrie) va publicar a la revista ‘New York’, titulat ‘Com Anna Delvey va enganyar la ‘jet’ de Nova York’. David Frankel (‘El diable es vesteix de Prada’) en dirigeix diversos episodis, inclòs el pilot. Només falta la data d’estrena. 

Temes:

Netflix