10 coses que cal saber de Josie

zentauroepp55285162 t ssies  10 cosas que hay que saber de josie  m s peri dico201006174919

zentauroepp55285162 t ssies 10 cosas que hay que saber de josie m s peri dico201006174919

2
Es llegeix en minuts
Núria Navarro
Núria Navarro

Periodista

ver +

L’estilista manxec posa el tecnicolor a una edició de ‘Masterchef’ amb poc ‘punch’. Això sí, per ‘culpa’ de Josie, ningú entrarà en una cuina sense un esprai de boira a la butxaca del davantal.

1/ NEN DE FAMÍLIA BÉ

En realitat, es diu José Fernández-Pacheco Gallego (‘Josie’ l’hi va encolomar una amiga de la facultat). Nascut el 1980 a Manzanares (Ciudad Real), és el menor de tres germans d’una família vinculada als cellers. Va mamar valors liberals a casa i a les concepcionistes.

2/ MODA I ALIENÍGENES

Des que va tenir ús de raó, es va voler dedicar a la roba glamurosa. «Vaig pensar que si els alienígenes venien a la Terra i es volien documentar sobre el que som, comprarien un ‘Vogue’», recorda de la seva infantesa. Així que va estudiar Periodisme i un màster de Moda i Estilisme a la Carlos III, i va passar per la Central Saint Martins de Londres.

3/ EL ‘HEADHUNTER’

El va descobrir Nacho Medina, fill de Tico Medina i cocreador de ‘Callejeros’, però va ser Fiona Ferrer Leoni, directora d’Elite Model Look Spain, qui el va captar el 2018 per al ‘reality’ ‘Supermodel’ a bord del ‘Costa Concordia’. Es va sentir –va dir llavors– «el Torquemada ‘fashion’».

 

 

4/ EL TRAMPOLÍ

Encreuament molt boig entre Boris Izaguirre i Cruella de Vil, la seva afilada manera de disseccionar ‘outfits’ li va valer un espai propi finançat per El Terrat d’Andreu Buenafuente –‘El armario de Josie’– el 2010; i actualment és l’irreverent comentarista d’indumentàries de ‘Zapeando’ (La Sexta).

5/ ESTILISTA I ALGUNA COSA MÉS

En paral·lel a la tele, ha salpebrat ‘shootings’ per a les revistes ‘Harper’s Bazaar España’, ‘Vogue’ i ‘Esquire’; va intervenir en el vestuari del film ‘Azul oscuro casi negro’ de Daniel Sánchez Arévalo i ha dirigit amb cura el màster de moda de l’Istituto Europeo di Design.

 

 

6/ LA CAMPANADA

El seu ‘absolut hit’ és, de moment, l’estilisme de Cristina Pedroche per a les campanades de Cap d’Any d’Antena 3 des del 2015. De la seva fantasia han sortit tots els ‘nacked dress’ de la vallecana.

7/ MALSON DE LA RAE (1)

El manxec és un hemorràgic paridor de neologismes. El que més fa servir és ‘rasée’, un terme que li va sentir a la mare d’un amic per referir-se a «la dona de raça», i que ell l’aplica a les seves ulleres en ‘degradé’, a Pannonica Rothschild o a un suc de taronja. 

8/ MALSON DE LA RAE (2)

La seva inventiva no s’atura aquí. Josie ha creat un llenguatge propi. Per exemple, anima a ‘jousificar’ –ampliar la cultura de la moda– el món; o qualifica ‘looks’ com «delmon» (‘del montón’) o «lo máximo valverde».

9/ «ESPARTÀ A CASA, BACUS FORA»

Assegura no tenir parella –al gener sortia amb l’escultor Jacinto de Manuel, autor de l’armadura daurada de Pedroche per al raïm del 2019–, ni fills, ni mascotes, ni temps per cuidar un cactus». Al seu Instagram –113.000 seguidors– hi ha fotos de les seves nebodes. Li agrada fer-se amb la crema: d’Eugenia Martínez de Irujo  a Georgina Rodríguez. «Les riques han fet per la moda més que qualsevol tribu urbana», sentencia.

 

Notícies relacionades

 

10/ GLAMUR ENTRE FOGONS

Josie posa la nota de color a una edició de ‘Masterchef’ més aviat tristoia. I no pels seus escarafalls a l’hora d’escorxar un conill o per empastifar-se de farina –que també–, sinó perquè surt a competir enjoiat i amb un abric de tafetà; i perquè atura qualsevol maniobra culinària per ruixar-se amb esprai de boira –«sense això, em quedo com una nyora» – i recomanar l’ús de vinagre de ‘toilette’ contra l’olor a fregit als cabells. Pot ser que hagi obert la comporta de la gastrocosmètica.