Millie Bobby Brown: la vida després de 'Stranger Things'

Actriu, productora, ambaixadora de l'Unicef, empresària i model de la generació Z, l'artista canvia la força de l'Eleven per la intuïció d'Enola Holmes

zentauroepp55159781 millie bobby brown arrives for the 26th annual screen actors200930152834

zentauroepp55159781 millie bobby brown arrives for the 26th annual screen actors200930152834 / Sthanlee Mirador

4
Es llegeix en minuts
Noelia Sastre

A Millie Bobby Brown (Marbella, 2004) l’estem veient créixer en pantalla, des del seu debut als 9 anys en sèries com ‘Modern Family’ fins al ‘boom’ de ‘Stranger Things’ als 12 en el seu paper de l’Eleven. Però és que, a més, ara, als 16, és també una de les productores més joves de Hollywood. A ‘Enola Holmes’ (Netflix) dona vida a la germana petita de Sherlock Holmes, paladí contra el ‘mansplaining’, en la saga escrita per Nancy Springer. I n’és també una de les productores, seguint els passos d’altres actrius precoces que busquen tenir més control sobre les seves carreres, com Drew Barrymore o Reese Witherspoon. Amb aquesta última coincidirà en un pròxim projecte, ‘Lo que sucedió con la medusa’, novel·la infantil de l’escriptora Ali Benjamin que Millie protagonitzarà i Reese produirà.

 

Influent

Que aquesta noia de pares britànics nascuda a la Costa del Sol, on els seus avis paterns regentaven un restaurant i on va viure els primers quatre anys abans de mudar-se a Anglaterra i després a Florida, ha convençut la indústria és evident. «Té la força que molts actors tarden tota una vida a aconseguir», escrivia ‘Variety’ sobre ella després de l’estrena de ‘Stranger Things’. Fa dos anys va ser la més jove en la llista Time entre les 100 persones més influents del món i l’ambaixadora de bona voluntat més jove en la història de l’Unicef. I el 2019 va encapçalar el rànquing de ‘The Hollywood Reporter’ entre els actors més populars a les xarxes socials, amb 36,7 milions de seguidors només a Instagram, desbancant veteranes com Jennifer Aniston.

«M’encantaria que a l’Eleven li tornessin els poders i es casés amb el Mike, vestida de blanc i sagnant
pel nas»

D’aquí el seu èxit com a model de l’agència IMG en campanyes per a Moncler o Calvin Klein amb Paris, la filla de Michael Jackson. Millie té la seva pròpia marca de cosmètics, Florence by Mills, batejada amb el nom de la seva besàvia i dirigida a la generació Z: amb certificació PETA, és vegana, ‘cruelty free’ i part dels beneficis van destinats a una fundació contra el càncer infantil en honor a una amiga que va morir de leucèmia.

La tercera de quatre germans, en les entrevistes parla de tot: des d’una família sense calés que va perseguir el seu somni fins a l’assetjament escolar que va patir de nena o els ‘souvenirs’ que col·lecciona de cada rodatge: «Em vaig emportar un encenedor d’‘Intruders’, ‘vaig robar’ uns pantalons de pana i una samarreta de Gap en el ‘mall’ de ‘Stranger Things’ I d’‘Enola’ tinc en Dash i una cotilla». La seva actriu favorita és Angelina Jolie i els seus dies, «diferents dels d’altres noies de la meva edat».

Temps durs

Notícies relacionades

Va ser a Orlando, en unes classes d’actuació, on la va descobrir un agent, que va suggerir als seus pares mudar-se a Califòrnia. «No teníem diners ni per a gasolina, així que el meu pare no em portava als càstings llevat que em sabés totes les frases», recorda. Aviat va aconseguir els seus primers papers en sèries com ‘Anatomía de Grey’, però cap protagonista. «Van ser temps molt durs. Vam tornar a Anglaterra a viure amb una tia». Allà va aconseguir el paper de l’Eleven, que li va canviar la vida i el compte corrent (cobra 350.000 dòlars per episodi, tant com Winona Ryder). Avui el seu equip inclou agència, firma de relacions públiques i un conegut advocat de Hollywood. La família viu entre Atlanta i Londres, amb sis gossos i dues tortugues.

Fotograma de ‘Stranger Things’, amb Millie Bobby Brown al capdavant.

Amb la seva germana gran, Paige, també productora a ‘Enola Holmes’, prepara ‘A time lost’, una història escrita per totes dues per a Netflix sobre l’enfrontament entre dues famílies i una adolescent amb càncer. «Tinc fe en mi mateixa i la sort que sempre m’han escoltat. Els joves tenim molt a dir, haurem de gestionar el món que ens deixen», insisteix. Altres projectes pendents són el seu segon ‘Godzilla’ o la quarta temporada de ‘Stranger Things’ (i les que queden), però el rodatge està parat per la pandèmia. Millie llança la seva proposta per als germans Duffer, creadors de la sèrie: «M’encantaria un bonic final per a l’Eleven, que li tornessin els poders, perquè és una heroïna. I que es casés amb el Mike. Necessito un casament a ‘Stranger Things’. L’Eleven vestida de blanc i sagnant pel nas. ¿No seria un encaix perfecte?». 

Els nois estan al màxim

Els companys de l’Eleven en la sèrie que tant han disfrutat els fans d’‘ET’ tenen uns quants projectes en marxa. Winona Ryder ha estat en ‘La conjura contra America’, sèrie basada en el llibre de Philip RothDavid Harbour presentarà dos films: ‘Black widow’ amb Scarlett Johansson i ‘No sudden move ‘amb Kieran Culkin.